Няма място за срвняване на бензинови с дизелоеи помпи ! Прицип на работа, материали и натоварвания са различни по технически причини. Наливайте подходящ дизел за зимни условия и няма да се сетите изобщо че някой си продавал добавки против замръзване. При минус 27 градуса съм палил Марчето без проблем с нафта от ОМВ - Алпин дизел. Сега съм с нафта на Ромпетрол - ЕФИКС Е5 и вчера при -9 градса запали както и при +20. Не виждам защо се мъчите зорлям да си прецакате помпите ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дизел замръзва решение.
Collapse
X
-
Dido_Lyubenov написа:Няма място за срвняване на бензинови с дизелоеи помпи ! Прицип на работа, материали и натоварвания са различни по технически причини. Наливайте подходящ дизел за зимни условия и няма да се сетите изобщо че някой си продавал добавки против замръзване. При минус 27 градуса съм палил Марчето без проблем с нафта от ОМВ - Алпин дизел. Сега съм с нафта на Ромпетрол - ЕФИКС Е5 и вчера при -9 градса запали както и при +20. Не виждам защо се мъчите зорлям да си прецакате помпите ?Palio Weekend 1.7 TD
Коментар
-
На мен на Форда преди две години ми замръзна нафтата,заредена от лукойл при -18 градуса е не беше стана на лед,но беше станала като желе.След това започнах да сипвам само алпин дизел плюс добавка на лики моли против замръзване и никакви грижи нямах,палеше си доста добре като се има в предвид,че тук в Русе температурите сутрин са доста под нулата.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Утре сутрин ще е първия малко по-сериозен тест на горивото.В 00:00 часа сега температурата в центъра на София беше -11 градуса и след 20 минути близо до околовръстното показваше вече -14 :DA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Утре сутрин ще е първия малко по-сериозен тест на горивото.В 00:00 часа сега температурата в центъра на София беше -11 градуса и след 20 минути близо до околовръстното показваше вече -14 :D
Коментар
-
BO написа:Утре сутрин ще е първия малко по-сериозен тест на горивото.В 00:00 часа сега температурата в центъра на София беше -11 градуса и след 20 минути близо до околовръстното показваше вече -14 :DLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Aз пък не запалих от раз. Впрочем много гадно запалих. Като ЮМЗ. По-добре хич да не мъча така колата. Кюфка, пъшка...Отзад излизаше черен пушек с мирис на неизгоряла нафта. От десет служебни коли ( Форд Торнео CR )- само 4 запалиха, но досущ, като моята. Когато палих температурата на въздиха беше - 11 гр., усещането с бръснещия вятър според синоптиците е било за - 19. Ако има значение де. Всички зареждаме от една и съща бензиностанция ( На Петрол Перфект)... От месец не зареждам от "тубната" нафта, защото секна, но вече ми липсва. .A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
- 11 е нищо. Ще да е от нафтата на новите торнеота, не виждам друга причина... Между другото един път зареждах на петрол и паднаха температурите до -12 през нощта и запалих с тресене на -6 сутринта, след като днес на -20 запалих с по-малко тресене, обвинявам тяхната нафта.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:- 11 е нищо. Ще да е от нафтата на новите торнеота, не виждам друга причина... Между другото един път зареждах на петрол и паднаха температурите до -12 през нощта и запалих с тресене на -6 сутринта, след като днес на -20 запалих с по-малко тресене, обвинявам тяхната нафта.A17DTС/S
Коментар
-
От няколко месеца карам с нафта само от прехваленото ЕКО, но от днес нататък съм ги забравил. Тази сутрин при -10оС в Бургас едвам минах Карнобат-Петолъчката -12оС. Колата вървеше перфектно, но към края на магистралата и падна мощността, започна да иска повече газ, започна да придърпва, паднаха и ниските обороти - нафтата замръзна. В Ямбол -9оС я оставих да работи 15 мин. на място, оборотите се възтановиха и отново тръгна нормално. И аз не съм превърженик на слагане на бензин в нафтата, но след този случай вече се замислям.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Flow написа:От няколко месеца карам с нафта само от прехваленото ЕКО, но от днес нататък съм ги забравил. Тази сутрин при -10оС в Бургас едвам минах Карнобат-Петолъчката -12оС. Колата вървеше перфектно, но към края на магистралата и падна мощността, започна да иска повече газ, започна да придърпва, паднаха и ниските обороти - нафтата замръзна. В Ямбол -9оС я оставих да работи 15 мин. на място, оборотите се възтановиха и отново тръгна нормално. И аз не съм превърженик на слагане на бензин в нафтата, но след този случай вече се замислям.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Колега в Бургас ни зареждат с най-скапаните горива. Имам причини да го пиша. Миналата година от ЕКО ми замръзна. Тази от Петрол перфект. Не ми замръзваше тубната нафта от вътрешната на Лук-чето, но вече я няма.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар