Проблема е че ония ден колата 1 час съм е размразявал с хладки компреси запали, но звучеше малко като DT 20. :D Нафтата беше станала на боза вътре толкова гъста.Сега да зая, че на бензиностанцията има хубава, но и скъпа!Сега зная, че някой видове нафта на студ стават на маргарин... Вземал съм буквално и котелно гориво на старата марея, но и то пали по добре от горнопосоченото!Идеята ми е какво да и слагам да не преминава в "твърдо" състояние.Някой казват добафка да не замръзва други казват слагай по малко бензинец други спирт трети слагаш 50 литра от социалната и отиваш на бензиностанцията слагаш 10 от най-хубавата, какво и в каквато съотношение?пс:Съмнявам се бай-Киро да не ми е продал не 60 л нафта а 50 нафта и 10 литра чешмяна вода , защото карал съм 4 година така сега изведнъж....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дизел замръзва решение.
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Най добре бензин сложи - 10% спокойно можеш да сложиш.Може и добавка ама по-скъпо излиза със съмнителен ефект, а с бензина - гарантирано решава този проблем.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
-
rangel88
emzo написа:Yavor написа:Най добре бензин сложи - 10% спокойно можеш да сложиш.Може и добавка ама по-скъпо излиза със съмнителен ефект, а с бензина - гарантирано решава този проблем.
Коментар
-
Аз си сипвам винаги от евтината нафта от ШЕЛ, ЕКО, понякога и Лукойл и не ми се е случило да замръзне досега. Поне не и под -10. При тези температури не би трябвало да замръзва. Може би наистина имаш вода в филтъра или резервоара.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
rangel88
О и още.Свети ми дюзата на ниски обороти като дам гас спира като пусна под 1000 да кажем пак свети.Може би е от кофти нафта...Когато си взех от онзи който си вземах с г наред и нямам проблем не светеше сега пак свети.Съвпадение ли е или нещо ту се базика ту не...Инак дори и като свети пак си има ряз.Всички ли марей са така смисъл до 20/30 малко така тегавичка ама по нагоре дърпа изведнъж все едно някои те е хаквал с камион отзад.
Коментар
-
Преди време, когато карах дизел, чистех парафина от нафтата така:Наливам в туби от мин вода и оставям навън на студено. На дъното на тубите се утаява кристализирал парафин, пресипвам останалото и го наливам в резервоара с 10% бензин. Парафина го слагам лятото в нафтата, не го изхвърлям.От скъпи добавки файда няма, бензина е достатъчен. Същият ефект е и с газ за горене, но е по-скъпа. Спирт - в никой случай!А най-добър ефект се постига с електрически подгревател на нафтата преди филтъра, съчетан с гореописаното.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
rangel88
muns61 написа:Преди време, когато карах дизел, чистех парафина от нафтата така:Наливам в туби от мин вода и оставям навън на студено. На дъното на тубите се утаява кристализирал парафин, пресипвам останалото и го наливам в резервоара с 10% бензин. Парафина го слагам лятото в нафтата, не го изхвърлям.От скъпи добавки файда няма, бензина е достатъчен. Същият ефект е и с газ за горене, но е по-скъпа. Спирт - в никой случай!А най-добър ефект се постига с електрически подгревател на нафтата преди филтъра, съчетан с гореописаното.
Коментар
-
в офроуда тествали и най-добри резултати даде една българска добавка, скоро я вземах от екото май 3 кинта беше за около 50л нафта. Дали върши работа си нямам идея, тази сутрин на -7 никакви грижи, ама то е рано още за грижиLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Купувайки "икономисана" нафта винаги я купуваш от човек, който е недобросъвестен, Така винаги трябва да чакаш удар под кръста някой ден, след което ще си направиш калкулация колко си спестил и колко си дал за ремонти. Трябва да си голям късметлия да ти излезе сметката, въпреки, че историята познава и такива случаи.Palio Weekend 1.7 TD
Коментар
-
Е то не, че не ми замръзна една скъпа нафта от нафтоколонка на реномирана бензиностанция миналата година. Бях писал много по темата тогава. Жалко, че гаранция нямаме никъде. Въпреки всичко си слагам добавка в нафтата. Винаги.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:Е то не, че не ми замръзна една скъпа нафта от нафтоколонка на реномирана бензиностанция миналата година. Бях писал много по темата тогава. Жалко, че гаранция нямаме никъде. Въпреки всичко си слагам добавка в нафтата. Винаги.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
rangel88
Така сега видях защо не е палила (понеже сега и ремонтираме карето) под помпата подкачващата маркуча е бил цепнат и взема въздух.А нафтата да беше гъста то тя е друга баща ми ме излъгал че налял от нея по точно се е самозалъгал тази беше много лоша и затова беше оставена на страна.Днес оправих маркуча и сутринта в бахъра 6 часа кибрит от четвърт оборот с евтина нафта.Но това с бензина е хубаво да се прави зимата или ако е с лошо качество нафта да се повиши силата на детонацията в цилиндрите но само ако ти е кофти нафтата.О и още.Свети ми дюзата на ниски обороти като дам гас спира като пусна под 1000 да кажем пак свети. Може би е от кофти нафта...Когато си взех от онзи който си вземах с г наред и нямам проблем не светеше сега пак свети.Съвпадение ли е или нещо ту се базика ту не...Инак дори и като свети пак си има ряз. Всички ли марей са така смисъл до 20/30 малко така тегавичка ама по нагоре дърпа изведнъж все едно някои те е хаквал с камион отзад.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар