В момента имам пунто 1.3 мултиджет. През FES при работа на място при загряла кола показва разход 0.469- 0.477 литра на час, като пусна и фаровете и скача малко над 0.5.Преди доста време бяхме правили замерване с бутилка колко харчи Форд Орион дизел 1.8 без турбина, помпа бош, без никаква електроника.За един час на място без консуматори изгори 320 грама нафта.Защо се получава така че пунтото дето даже е 1248 кубика и с супер модерна система за впръскване, гори повече при работа на място от дъртия и прост форд?Форда си спомням че дори и да се опитваш да го накараш да пропуши не можеше, а на пунтото като му подам рязко газ до долу и изпуска черно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за разхода на празен ход
Collapse
X
-
Въпрос за разхода на празен ход
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
Дъртите фордове горят и те по 4 на 100! За сравнение моя стария 1.6 дизел резервоар 47 литра - 1115 километра 60% извънградско 40% градско. Сигурно щеше да направи 1200км. но ме достраша да не изгасне дето няма бензиностанция наблизо. По темата - и аз съм го замервал с приятели (бяхме двама с еднакви печки) на празен ход за 1 час, но по спомен (щото беше преди около 7 години) разхода беше 460 грама.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
А каква е гаранцията,че помпата на форда не е била пипана някога от някой(предполагам че е била механична) и цикловата и порция не е намалена?Колегата по горе е написал че колата едва е пропушвала.За сравнение: Шкода Фабиа 1.9 SDI(електронна помпа) на обороти при топъл мотор 0.6 л/час по компютър.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
iakvvu написа:А каква е гаранцията,че помпата на форда не е била пипана някога от някой(предполагам че е била механична) и цикловата и порция не е намалена?Колегата по горе е написал че колата едва е пропушвала.За сравнение: Шкода Фабиа 1.9 SDI(електронна помпа) на обороти при топъл мотор 0.6 л/час по компютър.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Информация от плевенски таксиджия...Каза ми, че си е правил и той експеримента с нафтата и Форд Ескорт със същия двигател 1.8 дизел е изгорил по-малко от половин литър за един час работа на място...Ако вярвате на таксиджии, вярвайте ми и на мен...FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser
Коментар
-
Re: Въпрос за разхода на празен ход
infineon написа:В момента имам пунто 1.3 мултиджет. През FES при работа на място при загряла кола показва разход 0.469- 0.477 литра на час, като пусна и фаровете и скача малко над 0.5.Преди доста време бяхме правили замерване с бутилка колко харчи Форд Орион дизел 1.8 без турбина, помпа бош, без никаква електроника.За един час на място без консуматори изгори 320 грама нафта.Защо се получава така че пунтото дето даже е 1248 кубика и с супер модерна система за впръскване, гори повече при работа на място от дъртия и прост форд?Форда си спомням че дори и да се опитваш да го накараш да пропуши не можеше, а на пунтото като му подам рязко газ до долу и изпуска черно.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
cokata_23 написа:iakvvu написа:А каква е гаранцията,че помпата на форда не е била пипана някога от някой(предполагам че е била механична) и цикловата и порция не е намалена?Колегата по горе е написал че колата едва е пропушвала.За сравнение: Шкода Фабиа 1.9 SDI(електронна помпа) на обороти при топъл мотор 0.6 л/час по компютър.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Мултиджета ти има и турбина,която също изисква енергия за да се развърти и да осигурява въздух в ниските обороти.Ако не се върти турбината притока на въздух ще бъде много затруднен.Тази енергия идва от изгорелите газове.А за да ги има трябва гориво.AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Сетих се за тази тема и нагласих таблото да ми показва разхода на час.На студена кола е около 2л/чНа 60 градуса е около 1.4л/чНапълно загряла без консуматори (само с перка на вентилатора за парното) е около 0.6л/ч. С фарове идва около 0.7л/ч.Това са цифрите за 3 литров дизел, според таблото.Максимално успях да го докарам до около 21л/ч. Може да успее и повече, но предвид вечер, движение...A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар