Откакто си купих Бравока, ме тормози един въпрос....... Кога разхода е по висок при каране на дълъг път на 5-та над 2000rpm - 100 km/h или под 2000 rpm - 90 km/h (примерно) ??? т.е. когато надува турбото или когато не надува???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за разход на гориво при JTD 105
Collapse
X
-
аз мисля,че въпросът е ясен.Кога колата е по-икономична.Когато се кара в зоната на турбото ~2300обр на 5-та със 100км или когато не е надуло опимално,2000обр и дефакто по-ниска скорост.Макар че съм с TD,съм забелязал,когато я карам със ~2300обр. е най-оптимална от към разход и скорост.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Е какво обосновяване иска колегата по-горе не можах да разбера....??? Въпроса е от ясен по-ясен, това ,че той не се е напрегнал малко да го схване си е негов проблем....93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
* * * * * * * * * * * * * *
Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!
Коментар
-
Понеже и аз не знам и ми е интересно - да ви дефинирам въпроса ... :Кога моментният разход е по-малък - когато се кара при работеща турбина и ниски обороти или когато се кара до оборотите, когато включва турбината/без това да се случва/ ?Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Тук май става въпрос за оптимално отношение разход/средна скорост.Наистина разходът е най-нисък на място с ~900 рпм И Емо, ти какво разбираш от турбо, бе?Турбината се включва и изключва ... има си релетаI don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Само да вметна,че при мен най-нисък разход се получава когато карам с 80км/ч на 5 предавка....като почти ненатискам педала на газта...П.П Последния път десния ми крак се беше схванал понеже го държах в почти вертикално положение :DBravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
Коментар
-
janyboy написа:avvasilev написа:Наистина разходът е най-нисък на място с ~900 рпмI don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
janyboy написа:avvasilev написа:Наистина разходът е най-нисък на място с ~900 рпмA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар