Здравейте колеги !От 2 дни съм собственик на Фиат Брава 1.9 JTD steel (105кончета).Посъветвай те ме кое е задължително да се подмени и кое не е зле да се подмени все пак е втора ръка и всички знаем, че въпреки уверенията на продавача , че всичко е ОК винаги има нещо премълчано ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
задължителни части и консумативи за подмяна
Collapse
X
-
Провери:демпферна шайбафрайлауф шайба на алтернаторалагер на климатикаПрепоръчително:датчик запалваневсичко по пистовия ремък - ролки, ремъциОбикновено - тампона на ск. кутия е в окаяно състояние и горе вляво - малката щанга също. Не купувай Birth тампони, изобщо тая марка не я гледай.Друго не се сещам в момент.Аааа по принцип към задължителните и водна помпа с агренажа, ама ..... аз лично не съм я сменял моята.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Не се занимавай с него, щом палиш. Ако не е наред ще спре да пали когато е топъл ДВГ, като изстине ще пали. Не го сменяй без причина. Термостат - ако стигаш средата на скалата на уреда и си стои там, значи си ок. Има цяла тема за термос и диагностиката му.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Бих препоръчал в най-скоро време отваряне и ревизия на задни спирачки. Това е нещо, което не се вижда отвън дали и как работи. Предните се виждат, могат да се инспектират визуално. След толкова опит с ремъка - не бих сменял и пистовия без належаща нужда. Само и единстввено ангренажът е напълно задължителен, заедно с ролките му, както и маслото. Това са жизнено-важни неща, които не знаеш на каква възраст са, ако продавачът не е твой човек. После вече малко по малко започваш по горния списък, като към него могат да се добавят много неща, които не са скъпи, а е хубаво да се пипнат:- всички течности- спирачни маркучи- всички маншони- ревизия на стартера, ако не върти мощно и бързо дори в студено време....Да знаеш, че колата ти е JTD, а не GTD. Пише го и на кората над двигателя.
Коментар
-
Това със задните спирачки не се ли разбира по ръчната, или може да ме подведе? Ремъка и ролките задължително ще ги сменя + масло и филтър. JTD-то се вижда и на снимката )) Много са ми подозрителни продавачи който се кръстят с двете ръце, че колата е на 6 ... да се чудиш защо я продават !?BRAVA 1.9 JTD 105 STEEL
Коментар
-
Това "AGIP" не е показател за масло. Препоръчвам ти масло, което отговаря на SAE: 5/40 и API: CF.cokata_23И аз така разчитах, че ще започнат да стържат, ама накрая като ги смехних, ми стана лошо - едната накладка - наполовината без материал, другата - като чисто нова. Блокирал цилиндър. Износени до желязо, без да стържат. Даже още си ги разхождам из колата, може утре да щракна някоя снимчиТСа.
Коментар
-
ogi28b написа:Това "AGIP" не е показател за масло. Препоръчвам ти масло, което отговаря на SAE: 5/40 и API: CF.cokata_23И аз така разчитах, че ще започнат да стържат, ама накрая като ги смехних, ми стана лошо - едната накладка - наполовината без материал, другата - като чисто нова. Блокирал цилиндър. Износени до желязо, без да стържат. Даже още си ги разхождам из колата, може утре да щракна някоя снимчиТСа.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар