Здравейте, Отварям нова тема защото не намерих подобна в дизеловия раздел.Проблема е следния. От вчера се чува отчетливо цъкане/чукане от към мотора. Звука много наподобява щракане на реле или дори на звука, когато се пуска климатика. Звука не е равномерен и е на случаен принцип.Огледах всички релета. Не цъкаха и не бяха загрели. Свалих декоративния капак на мотора и се заслушах. Чува се някъде от долу и в ляво на мотора (от към ремъците).Свалих и капака на агренажа. Не се чува от там. Някой имал ли е подобен проблем ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Брав 1.9JTD чукане от към мотора
Collapse
X
-
Не ми стана много ясно дали си го свали пистовият ремък.Ако си го свалял не би трябвало да се чува, освен ако демпферната шайба е много разбита и без ремък пак да потропва както беше при мен.Един майстор я гледа преди това с ремък и каза, карай я нищо и няма. Аз после като видях колко е зле чак се уплаших.Шайбата лесно се проверява като свалиш гумата и едно малко пласмасово подкалниче и се вижда шайбата. Ако гумата е много напукана пиши я заминала.Около ремъците е доста трудно да се локализира от къде идва тропането, заради пистовия ремък бях набедил помпата че се е разтропала.Bravo JTD 105 '98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар