Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

колко трябва да е компресиата на fiat punto 1,7 td

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колко трябва да е компресиата на fiat punto 1,7 td

колко трябва да е компресиата на fiat punto 1,7 td . моята е 26 на всички цилиндри

25-30 И нагоре(до към 32-33 май) . Мисля че ако беше под 21-23 вече се нуждаеш от ремонт. Макар, че има случай на коли с от 19 до 23 и си работят добре.

Коментар

В сайта TestDrive.bg я дават 19 атмосфери.
      Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
      ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

31 Компресия на всеки един цилиндър (говорим за дадения автомобил излизащ от завода) а по принцип ако е под 25 трябва да почва да съсдава ядове вече но не е задължително Лек ден желая
        Fiat Tempra 2.0 i.e. cat !

Коментар

iliyan написа:
          В сайта TestDrive.bg я дават 19 атмосфери.
          Това най вероятно е степента на сгъстяване .

Коментар

има разлика между степен на сгъстяване и компресия.също има разлика между бар и атмосфера.аз също не знам колко трябва да бъде ,но 25-27 бара е супер

Коментар

Книжката на предишната ми кола-Регата дизел 1714см^3 е още в мен,и там пише компресия 20,5 бара.Докато я карах аз,два пъти съм мерил компресия,и тя показваше 22 бара.В стари писания във форума колега е написал,че на Типо в книжката пише:степ. на сгъстяване 9.5:1 и компресия 12 бара.Така,че на колегата щом като дават степ. на сгъст. 19:1,компресията трябва да му е 24 бара-неговата е 26,значи е О"К!
              Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
              ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

iliyan написа:
                Книжката на предишната ми кола-Регата дизел 1714см^3 е още в мен,и там пише компресия 20,5 бара.Докато я карах аз,два пъти съм мерил компресия,и тя показваше 22 бара.В стари писания във форума колега е написал,че на Типо в книжката пише:степ. на сгъстяване 9.5:1 и компресия 12 бара.Така,че на колегата щом като дават степ. на сгъст. 19:1,компресията трябва да му е 24 бара-неговата е 26,значи е О"К!
                Колега в думите ти няма нищо вярно! За първия пример на старата печка това е степента на сгъстяване!!!Втория пример е на бензинова кола и числата са истински и отговарят на изправен мотор.В третия пример такава степен на сгъстяване(около 18 ) е характерна на автомобили със директно впръскване каквито са комънрейлите и ТДИ-тата на ФВ, не за предкамерен дизел! За всеки модел е различен показателя и въпреки това се препокриват в голяма степен със стойности от 34 до към 26 бара.Има модели и със 40 бара.Има и японски на които им дават голям толеранс от максималена и минималена компресия. В конкретния случай 26 не е зле и въпреки това е в края на живота си.Успех!

Коментар

ivel написа:
                  има разлика между степен на сгъстяване и компресия.също има разлика между бар и атмосфера.аз също не знам колко трябва да бъде ,но 25-27 бара е супер
                  Разликата между бар и атмосфера е толкова малка, че е пренебрежима за целите на това измерване. 1 бар = 100 000 паскала1 атмосфера = 101 ххх паскала.

Коментар

Колата е добре.Не трябва да има разлика по-вече от 1-2 бара на цилиндър.
                    Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP

Коментар

Working...
                    X