Искам на мястото на моя 1.9 ТД мотор на фиат браво да сложа 1.9 JTD мотор трудно ли ще стане? И попринцип всичко съвпада ли си му?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на двигател става ли на мястото на 1.9 тд да сложа 1.9
Collapse
X
-
всичко съвпада,но ти трябва мотор,компютър,инсталация и контактния ключ заедно с ключа.след като махнеш стария мотор трябва да смениш внимателно цялата инсталация.новата трябва също да е здрава и свалена от такава кола с двигател 1.9 jtd иначе ако имашмерак ще постигнеш това дето си си наумил ,а между другото идеята ти е мн. добра -повече кончета по-малък разход .успех
-
Re: Смяна на двигател става ли на мястото на 1.9 тд да сложа
колега аз имам браво тд 100 според мен разликата е че тд100 всичко е лукас а на jtd105 всичко е бош,защо искаш да го сменяш ако смениш само двигателя те са еднакви разликата е във впръскването и компютъра,мисля че двигателя и скоростите са еднакви ,сменяш само двигателя без главата и нямаш главоболия как прецениш няма невъзможни неща успех
Коментар
-
ahil_m написа:Пич одавна искам да го сменя тоя мотор последно прескочи и ангренажния ремък вместо тия 300 лв за ремонт мислех да смена моторо за сега само парите ме спират иначе харесвам повече JTD моторите разликата според мен е осезаема!Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
Колеги, без нерви, моля. Разликата между двата, за тези, които не знаят, е в това, че JTD работи по технологията на общата рампа за гориво, известна като Common Rail. Затова разликата между двата не е ссамо в това, че единия е Бош, другия - Лукас, а като цяло е от небето до земята. Например охлаждането на маслото е реализирано по друг начин, впръскването е по друг начин, охлаждането е по друг начин (което няма общо с горивния процес, но е по-надеждно). Идеята за смяна на двигател, ако има основателна причина, например скъп ремонт на ТД 100, не е никак лоша и не е лишена от смисъл.
Коментар
-
за смяна на двигателите
колега никои не казва да не го правиш и аз бих го сменил даже и по едно време търсех мотор като теб но тука в перник се премести един помпаджия дето беше в кюстендил направи ми колата много добре не харчи повече от 6 смесено,аз на моята като я взех смених термостата после замина водна помпа след това се оказа че има пукнатина около бренерите но малко по малко оправих всичко с една хилядарка това беше 2008 като я взех и съм доволен от колата не харчи масло просто кола сега вече я оставих на бащами и взех пасат 93г и вече много съжалявам и ще го махам и ще си купя пак фиат бих ти казал какво акъл те учи това прави успех
Коментар
-
о,и спукан блок.не се замисляй и го сменяй.обурудван мотор можеш да си намериш за около600лв.това комплект с ел.инсталация и компютър.иначе при слагането на мотора ще ти е малко трудно,но вярвам ще се справиш.ще ти трябва най-малко още1човек.също бих те посъветвал на новия мотор да му смениш съединителя и ангр. ремък докато е долу.съединитела ако има нужда де.за ремъка внимавайте защото е на канадска обтяжна ролка-има едно лостче като стрелка.в опънато положение то трябва да бъде на средата.абе пиши ако имаш проблеми
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар