Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на двигател става ли на мястото на 1.9 тд да сложа 1.9

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на двигател става ли на мястото на 1.9 тд да сложа 1.9

Искам на мястото на моя 1.9 ТД мотор на фиат браво да сложа 1.9 JTD мотор трудно ли ще стане? И попринцип всичко съвпада ли си му?

всичко съвпада,но ти трябва мотор,компютър,инсталация и контактния ключ заедно с ключа.след като махнеш стария мотор трябва да смениш внимателно цялата инсталация.новата трябва също да е здрава и свалена от такава кола с двигател 1.9 jtd иначе ако имашмерак ще постигнеш това дето си си наумил ,а между другото идеята ти е мн. добра -повече кончета по-малък разход .успех

Коментар

Re: Смяна на двигател става ли на мястото на 1.9 тд да сложа

колега аз имам браво тд 100 според мен разликата е че тд100 всичко е лукас а на jtd105 всичко е бош,защо искаш да го сменяш ако смениш само двигателя те са еднакви разликата е във впръскването и компютъра,мисля че двигателя и скоростите са еднакви ,сменяш само двигателя без главата и нямаш главоболия как прецениш няма невъзможни неща успех

Коментар

Моя мотор много гадно работи! Колата си върви не е чак толко зле ама на място е адски гадна и шумна писна ми д ами викат всички че гадно работи! Сега ми протече и нафтовата помпа и се чудех дали мога нея да сменя с някоя на бош че и датчика отгоре на нея(потенциалометъра) се ебава!

Коментар

Абе, пич, като те заболи зъб, главата ли си сменяш?
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Пич одавна искам да го сменя тоя мотор последно прескочи и ангренажния ремък вместо тия 300 лв за ремонт мислех да смена моторо за сега само парите ме спират иначе харесвам повече JTD моторите разликата според мен е осезаема!

Коментар

ahil_m написа:
              Пич одавна искам да го сменя тоя мотор последно прескочи и ангренажния ремък вместо тия 300 лв за ремонт мислех да смена моторо за сега само парите ме спират иначе харесвам повече JTD моторите разликата според мен е осезаема!
              Ми що не си видиш заглавието на темата?!
              Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Ако успееш сам да се сетиш защо е такова заглавието направо банкет ще трябва да вдигна! Като си нямаш друга работа освен глупости да приказваш отиваш да правиш снежни човеци някаде не да ми се обясняваш тука!

Коментар

Колеги, без нерви, моля. Разликата между двата, за тези, които не знаят, е в това, че JTD работи по технологията на общата рампа за гориво, известна като Common Rail. Затова разликата между двата не е ссамо в това, че единия е Бош, другия - Лукас, а като цяло е от небето до земята. Например охлаждането на маслото е реализирано по друг начин, впръскването е по друг начин, охлаждането е по друг начин (което няма общо с горивния процес, но е по-надеждно). Идеята за смяна на двигател, ако има основателна причина, например скъп ремонт на ТД 100, не е никак лоша и не е лишена от смисъл.

Коментар

за смяна на двигателите

колега никои не казва да не го правиш и аз бих го сменил даже и по едно време търсех мотор като теб но тука в перник се премести един помпаджия дето беше в кюстендил направи ми колата много добре не харчи повече от 6 смесено,аз на моята като я взех смених термостата после замина водна помпа след това се оказа че има пукнатина около бренерите но малко по малко оправих всичко с една хилядарка това беше 2008 като я взех и съм доволен от колата не харчи масло просто кола сега вече я оставих на бащами и взех пасат 93г и вече много съжалявам и ще го махам и ще си купя пак фиат бих ти казал какво акъл те учи това прави успех

Коментар

значи по темата е прав оги.разликата е от земята до небето.еднакви са кол.вал,блока и до тук.буталата са различни по форма и еднакви по диаметър.абе с две думи сменяй това което съм ти писал.идеята е мн.добра

Коментар

Моя блок майсторите дето я зглобяваха ме зарадваха че е спукан под турбото точно и е залепен с нещо като поксипол незнам как успява да се държи това даже!

Коментар

Автора на темата да се разтърси, скоро някой се похвали с успешна смяна, но имаше разни проблемчета.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

о,и спукан блок.не се замисляй и го сменяй.обурудван мотор можеш да си намериш за около600лв.това комплект с ел.инсталация и компютър.иначе при слагането на мотора ще ти е малко трудно,но вярвам ще се справиш.ще ти трябва най-малко още1човек.също бих те посъветвал на новия мотор да му смениш съединителя и ангр. ремък докато е долу.съединитела ако има нужда де.за ремъка внимавайте защото е на канадска обтяжна ролка-има едно лостче като стрелка.в опънато положение то трябва да бъде на средата.абе пиши ако имаш проблеми

Коментар

намерих двигател със всичко на него от алфа ромео 156 1.9 ЖТД 2000г. дали ще стане в Бравото?

Коментар

Working...
                              X