Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вода в горивния филтър на Стило.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вода в горивния филтър на Стило.

Преди малко заредих от Петрол за 25лв. и след 300м. светна лампата за вода във филтъра и колата загасна. След повторно палене работи отлично и след 30 секунди пак надписа за вода и пак компа гаси мотора. Има ли някаква пробка или трябва да се развие датчика отдолу и да изтече и нафта малко?
    FIAT STILO 1.9JTD 2002

Re: Вода в горивния филтър на Стило.

KUM4o написа:
    Преди малко заредих от Петрол за 25лв. и след 300м. светна лампата за вода във филтъра и колата загасна. След повторно палене работи отлично и след 30 секунди пак надписа за вода и пак компа гаси мотора. Има ли някаква пробка или трябва да се развие датчика отдолу и да изтече и нафта малко?
    Развии датчика,и ако има вода трябва да изтече,но според мен щем гасне колата,тая нафта хич на е читава,компа може да загаси мотора,ако много се вдигне налягането,а това значи много скапана нафта.............
    Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
    Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
    Ventura garage

Коментар

KUM4o написа:
      Аз ако съм ще си взема касовата бележка и газ в някоя лаборатория или директно в КЗП! Може после да имаш да зареждаш на аванта ...
      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
        Аз ако съм ще си взема касовата бележка и газ в някоя лаборатория или директно в КЗП! Може после да имаш да зареждаш на аванта ...
        Какво ще зарежда на аванта е въпроса Махни датчика и водата ще изтече, след това го завий и запали. Дано да е малко водата. В нафта не знам какво се сипва за да премахне водата.

Коментар

kiselo написа:
          Аз ако съм ще си взема касовата бележка и газ в някоя лаборатория или директно в КЗП!
          Как ще докажеш,че водата не е била преди зареждането там? :D
          AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
          HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

кола

И колегата дойде в отбора на прецаканите Източи водата и готово Ако колата си е наред трябва да запали без проблеми .
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

След 2 часа престой на колата запали и интересното ,е че не ми светна никаква лампа. Веднага по най-бързия начин закарах колата на друга бензиностанция и сипах 15литра нафта. И врътнах 30-40км и никакви проблеми. Но повече петролска нафта никога ,а уж се говореше ,че тяхната е една от най-добрите...
              FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

кола

Сигурно има намеса и тези от бензиностанцията или от доставчика Тука има недоволни от почти всички фирми така че е до случай
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Вода си има в танковете за нафта по бензиностанциите. Тя не се смесва с нафтата - двете течности НЕ се понасят. Водата е като вид буфер, но вече не помня за какво. Важното е, че ако ви е попаднала вода в резервоара това означава да се научите да питате дали скоро са зареждали горивата на бензиностанцията. Принципно около 2 часа след зареждане не трябва да продават гориво - за това в повечето бензиностанции зареждат между 2 и 4 часа.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

колегата от горе е прав водата и нафтата не се смесват водата се отаява на дъното или си заредил когато са им били празни танковете или си сипвал от турби нафта и не ти се е изхвърляло 200-300-те грама на дъното които обикновено са вода и това се личи ..
                    Fabbrica Italiana Automobili Torino
                    F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
                    F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
                    F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style

Коментар

mohel написа:
                      колегата от горе е прав водата и нафтата не се смесват водата се отаява на дъното или си заредил когато са им били празни танковете или си сипвал от турби нафта и не ти се е изхвърляло 200-300-те грама на дъното които обикновено са вода и това се личи ..
                      От туби никога не съм сипвал и няма да си го позволя. Най-вероятно са зареждали скоро. Днес я карах отново и не ми светна индикацията за вода. Дано не се повтори.
                      FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

В резервоарите на бензиностанциите НЯМА нито капка вода. Става въпрос да се слага нарочно там. Едно време може и да се е слагало не знам. Нивомерната система следи точно за наличие на вода в резервоарите и ако има се спира продажбата и се точи цялата цистерна за преработка. При разтоварване на гориво не се спира продажбата и след приключване клетките на цистерната са напълно празни, което значи че в тях има само гориво. Преди да се разтовари с дълъг прът от цветен метал се проверява за наличие на вода във всяка една клетка, като върха на пръта се намазва с паста, която при допир с вода си сменя цвета.Това го казвам като бивш служител в бензиностанция на Лукойл. Искам да направя само едно уточнение - това може да се гарантира само за бензиностанциите им, които са тяхна собственост, на франчайзингови НЕ зареждам. Може да ги различавате по номера - тяхните обекти имат буквата "Б" пред номера, пише го на всяка касова бележка.
                        Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                        Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

chaveto написа:
                          kiselo написа:
                          Какво ще зарежда на аванта е въпроса Махни датчика и водата ще изтече, след това го завий и запали. Дано да е малко водата. В нафта не знам какво се сипва за да премахне водата.
                          Слага се газ за горене........................
                          Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
                          Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
                          Ventura garage

Коментар

iakvvu написа:
                            kiselo написа:
                            Аз ако съм ще си взема касовата бележка и газ в някоя лаборатория или директно в КЗП!
                            Как ще докажеш,че водата не е била преди зареждането там? :D
                            Има ред и правила по които можеш да го докажеш. При проверка освен от твоя резервоар са длъжни и трябва да стане в твое присъствие да се вземе и проба от бензиностанцията и пробите да се сравнят. А дали и какво ще зареждаш след като установят проблем на бензиностанцията зависи само и единствено от теб Все пак е напълно възможно да ти предложат подобна компенсация и много силно се съмнявам да ти дадат кофти нафта след това Но всеки все пак сам преценява какви мерки да предприеме.
                            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

ilko-gd написа:
                              В резервоарите на бензиностанциите НЯМА нито капка вода. Става въпрос да се слага нарочно там. Едно време може и да се е слагало не знам. Нивомерната система следи точно за наличие на вода в резервоарите и ако има се спира продажбата и се точи цялата цистерна за преработка. При разтоварване на гориво не се спира продажбата и след приключване клетките на цистерната са напълно празни, което значи че в тях има само гориво. Преди да се разтовари с дълъг прът от цветен метал се проверява за наличие на вода във всяка една клетка, като върха на пръта се намазва с паста, която при допир с вода си сменя цвета.Това го казвам като бивш служител в бензиностанция на Лукойл. Искам да направя само едно уточнение - това може да се гарантира само за бензиностанциите им, които са тяхна собственост, на франчайзингови НЕ зареждам. Може да ги различавате по номера - тяхните обекти имат буквата "Б" пред номера, пише го на всяка касова бележка.
                              "Може да ги различавате по номера - тяхните обекти имат буквата "Б" пред номера, пише го на всяка касова бележка"- под "техните" имаш предвид собствените бензиностанции на лукойл или франчайзинговите?
                              Фиат марея уикенд 1.9ТД100

"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"

Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!

Коментар

Working...
                              X