Преди малко заредих от Петрол за 25лв. и след 300м. светна лампата за вода във филтъра и колата загасна. След повторно палене работи отлично и след 30 секунди пак надписа за вода и пак компа гаси мотора. Има ли някаква пробка или трябва да се развие датчика отдолу и да изтече и нафта малко?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вода в горивния филтър на Стило.
Collapse
X
-
Re: Вода в горивния филтър на Стило.
KUM4o написа:Преди малко заредих от Петрол за 25лв. и след 300м. светна лампата за вода във филтъра и колата загасна. След повторно палене работи отлично и след 30 секунди пак надписа за вода и пак компа гаси мотора. Има ли някаква пробка или трябва да се развие датчика отдолу и да изтече и нафта малко?Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
-
KUM4o написа:Преди малко заредих от Петрол за 25лв. и след 300м. светна лампата за вода във филтъра и колата загасна. След повторно палене работи отлично и след 30 секунди пак надписа за вода и пак компа гаси мотора. Има ли някаква пробка или трябва да се развие датчика отдолу и да изтече и нафта малко?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
kiselo написа:Аз ако съм ще си взема касовата бележка и газ в някоя лаборатория или директно в КЗП! Може после да имаш да зареждаш на аванта ...
Коментар
-
kiselo написа:Аз ако съм ще си взема касовата бележка и газ в някоя лаборатория или директно в КЗП!AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
След 2 часа престой на колата запали и интересното ,е че не ми светна никаква лампа. Веднага по най-бързия начин закарах колата на друга бензиностанция и сипах 15литра нафта. И врътнах 30-40км и никакви проблеми. Но повече петролска нафта никога ,а уж се говореше ,че тяхната е една от най-добрите...FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
Вода си има в танковете за нафта по бензиностанциите. Тя не се смесва с нафтата - двете течности НЕ се понасят. Водата е като вид буфер, но вече не помня за какво. Важното е, че ако ви е попаднала вода в резервоара това означава да се научите да питате дали скоро са зареждали горивата на бензиностанцията. Принципно около 2 часа след зареждане не трябва да продават гориво - за това в повечето бензиностанции зареждат между 2 и 4 часа.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
колегата от горе е прав водата и нафтата не се смесват водата се отаява на дъното или си заредил когато са им били празни танковете или си сипвал от турби нафта и не ти се е изхвърляло 200-300-те грама на дъното които обикновено са вода и това се личи ..Fabbrica Italiana Automobili Torino
F I A T - BraVo 2.0 20V HGT 97
F I A T - Uno 0.9 85 500 000 km dvg железо! Вече с 1050 кубика Abarth 70 hp
F I A T - CoUpe 2.0 16V LE Style
Коментар
-
mohel написа:колегата от горе е прав водата и нафтата не се смесват водата се отаява на дъното или си заредил когато са им били празни танковете или си сипвал от турби нафта и не ти се е изхвърляло 200-300-те грама на дъното които обикновено са вода и това се личи ..FIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
В резервоарите на бензиностанциите НЯМА нито капка вода. Става въпрос да се слага нарочно там. Едно време може и да се е слагало не знам. Нивомерната система следи точно за наличие на вода в резервоарите и ако има се спира продажбата и се точи цялата цистерна за преработка. При разтоварване на гориво не се спира продажбата и след приключване клетките на цистерната са напълно празни, което значи че в тях има само гориво. Преди да се разтовари с дълъг прът от цветен метал се проверява за наличие на вода във всяка една клетка, като върха на пръта се намазва с паста, която при допир с вода си сменя цвета.Това го казвам като бивш служител в бензиностанция на Лукойл. Искам да направя само едно уточнение - това може да се гарантира само за бензиностанциите им, които са тяхна собственост, на франчайзингови НЕ зареждам. Може да ги различавате по номера - тяхните обекти имат буквата "Б" пред номера, пише го на всяка касова бележка.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
chaveto написа:kiselo написа:Аз ако съм ще си взема касовата бележка и газ в някоя лаборатория или директно в КЗП! Може после да имаш да зареждаш на аванта ...Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
iakvvu написа:kiselo написа:Аз ако съм ще си взема касовата бележка и газ в някоя лаборатория или директно в КЗП!Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
ilko-gd написа:В резервоарите на бензиностанциите НЯМА нито капка вода. Става въпрос да се слага нарочно там. Едно време може и да се е слагало не знам. Нивомерната система следи точно за наличие на вода в резервоарите и ако има се спира продажбата и се точи цялата цистерна за преработка. При разтоварване на гориво не се спира продажбата и след приключване клетките на цистерната са напълно празни, което значи че в тях има само гориво. Преди да се разтовари с дълъг прът от цветен метал се проверява за наличие на вода във всяка една клетка, като върха на пръта се намазва с паста, която при допир с вода си сменя цвета.Това го казвам като бивш служител в бензиностанция на Лукойл. Искам да направя само едно уточнение - това може да се гарантира само за бензиностанциите им, които са тяхна собственост, на франчайзингови НЕ зареждам. Може да ги различавате по номера - тяхните обекти имат буквата "Б" пред номера, пише го на всяка касова бележка.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар