Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стило или Алфа 147

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стило или Алфа 147

Кажете +- става въпрос за 1.9 ЖТД да ми дадете повечне инфо имам пунто 1.9жтд 80 коня и съм доволен но искам да го сменя кажете това като вариянти как ви се струва колеги .

147 e по-добрата кола.По-добре шумоизолирана, повече върви, по-здрав съединител/маховик.Като недостатък - евентуално по-скъпата цена за закупуване и по-капризното окачване.То и при Стило окачването е проблемно, но при алфата носачите са в повечко.Алфа Ромео си е болест, мания, трябва да си подготвен за нея п.с. кой алфаджия ще похвали фиат
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Братовчед ми хвали много ФИат (кара алфа 145)... Също така бившият ми БОСС много харесваше бившото ми браво (кара алфа 147)... така че има алфисти които си харесват Фиат ....Иначе +1 за 147-цата .... просто е 1 клас над стилото!
      AUDI 1.8 20V TURBO
      ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Еее чак клас не е.Че има 25Нм отгоре има, ама чак клас - не мисля.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Какви са разликите по моторите от на пунтото знам чи турбините са със променлива геометрия друго какво е променено.

Коментар

ivan_dice написа:
            Братовчед ми хвали много ФИат (кара алфа 145)... Също така бившият ми БОСС много харесваше бившото ми браво (кара алфа 147)... така че има алфисти които си харесват Фиат ....Иначе +1 за 147-цата .... просто е 1 клас над стилото!
            Аз съм алфист който кара браво :D Иначе по двигателя .. турбото е по-голямо... еку-то е различно ... но иначе като железария са доста идентични.. Аз ако трябваше да избирам между стило и 147 .. сигурно бих се застрелял .. много труден избор поне за мен .. и двете коли много ми харесват ... До колкото за окачването ... бат Феро прави чудеса :P Но сигърно бих избрал 147 ... заради интериора ... много по-добър от на стило
            Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
            Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
            Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
            Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO

Коментар

Аз бих избрал Алфа-та.
              Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
              Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Турбото е еднакво - 1749V
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Xaus написа:
                  Аз бих избрал Алфа-та.
                  Абе от гледна точка на здравина и икономична поддръжка е по-добре да се помисли повече време. Алфата си е красавица, стилото с две врати донякъде и се опира, виж това с 4 врати е малко като микробус
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

При положение че имам и двете коли,аз ще питам колегата интерисуващ се за какво му е колата и какъв му е стила на каране?Има моменти в които предпочитам Алфата,има моменти в които искам Стилото(особено когато дойде време за ремонт на ходовата част на Алфата 147-заден лагер главина на Стило 90 лв.,на Алфа-240 лв. ).Окачванията са съвсем различни и това прави усещането в двете коли също коренно различно. И двата двигателя са абсолютно еднакви,но се различават софтуеърно,а тази разлика прави Алфата ЧУВСТВИТЕЛНО по-динамична.Алфата е и по икономична-с около 0,5-1 литър на 100 с един и същ стил на каране.Ако трябва да обобщя опита си и с двете коли,който не мога да споделя в цялост тук везните накланят за Стилото.Но това е спрямо Алфа 147.Никой обаче няма да ме разубеди за качествата на 145,която е в пъти с повече плюсове от двете до сега коментирани.
                    AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                    HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                    Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Аз като реших да сменям бравата гледах и 147 или Стило...Като цяло единствения плюс който намерих при алфата за който ме е яд, че го няма на стилото е 5 врати на хечбек...като дизайн стилото ми харесва повече, като интериор ми харесва повече, като цени на части ми харесва повече...в крайна сметка реших, че само заради две врати не си струва да вземам алфа и си взех фуфу...Не съжалявам сега като ги гледам двете пак си избирам Стильо
                      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Plastex написа:
                        Xaus написа:
                        Аз бих избрал Алфа-та.
                        Абе от гледна точка на здравина и икономична поддръжка е по-добре да се помисли повече време. Алфата си е красавица, стилото с две врати донякъде и се опира, виж това с 4 врати е малко като микробус
                        Прав си колега на мен Стило с 2 врати ми харесва но 147 и 2 и с 4 врати си е хубава. За здравина и качество моето скромно мнение е че всичко е до късмет и до експлоатация!!!
                        Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
                        Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Алфата е доста по здрава като окачване,но пък е доста по-тежка за управление и неманеврена.
                          Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Алфата няма СИТИ, тая екстра е уникално пристрастяваща.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                              Алфата няма СИТИ, тая екстра е уникално пристрастяваща.
                              Наааайй-големият плюс на Стилото Сетих се и за комфорта в салона...седалките на Алфат са по-удобни.И предните и задните.По-ергономична е.Уредите са по достъпни и се работи с тях с по-малко усилие,но лично мен на дълъг път Алфата ме измаря повече.
                              Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Working...
                              X