Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем ГНП Мареа 1.9 ТД

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем ГНП Мареа 1.9 ТД

Здравейте колеги,трябва ми инфо за добър майстор на ГНП в Плевен или околностите. Колата е Мареа 1.9 ТД 100 кс.Благодаря предварително.Поздрави

Е напиши си и проблема де!

Коментар

не смуче нафта,но проблема не е резервоара

Коментар

веднага ти казвам къде е проблема-ако те интересува де ?

Коментар

marinavtom написа:
          Естествено,че го интересува.Вместо да пишеш този реторичен въпрос,можеше да кажеш къде е проблема. Ако ще помагате,помогайте,не се правете на интересни.Нали за това сме тук?!?
          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа:
            marinavtom написа:
            Естествено,че го интересува.Вместо да пишеш този реторичен въпрос,можеше да кажеш къде е проблема. Ако ще помагате,помогайте,не се правете на интересни.Нали за това сме тук?!?
            Е, тъй де ! А сега ми кажи някой майсторял ли се е преди това?Ей така от любопитство!

Коментар

Помпата е била на ремонт в Пордимчец/ловешко/, преди година.Проблема "уж" беше решен за известно време, до момента, в който през Юли,по време на път започна, да предръпва отново от недостиг на гориво.Колата загуби мощност и поради стечение на обстоятелставата мина около 1000 км, с максимална скорост около 80-90 км/ч. Изчистих цедката на сондата в резервоара и всичко беше ок. От седмица на сам, след като я запаля,работи не повече от минута и гасне, като в горивния филтър няма гориво.Вчера я захраних с шише пълно с нафта,като изолирах резервоара и не искаше да дръпне какпка нафта.Това ме кара да мисля,че помпата не засмуква гориво.Всяко мнение ще ми бъде от полза така,че Моля помагайте!!!Благодаря Ви предварително

Коментар

Аз идеи ще ти дам колкото искаш,само ме убеди че насреща е човек който може да изпълни това което искам.Чакам!

Коментар

Може да ми дадеш някоя идея ,но насреща ти не стой технически грамотен човек.Днес ми дадоха идея за дирекно захранване на помата с тубичка нафта като в нея вкарам и маркуча за обратната нафта,за да изолирам и горивния филтър като проблем.Имат съмнение ,че може да смуче въздух.

Коментар

По колата,всичко се учи с практиката. Щом,едно нещо си го разглобил внимателно и после го сглобиш,по обратния ред,няма страшно.Хващай инструмента,чети и слушай,какво ти казват
                    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

здравейте,не се пени колега.проблема е в помпата,а по-точно ниското налягане.където се навиват тръбичките за дюзите (на помпата) има едно капаче с четири болтчета и под него има един "бъбрек" и две графитни лопатки.ако са износени няма достатъчно гориво да захрани помпата,свали ги и виж дали са здрави.

Коментар

marinavtom написа:
                        здравейте,не се пени колега.проблема е в помпата,а по-точно ниското налягане.където се навиват тръбичките за дюзите (на помпата) има едно капаче с четири болтчета и под него има един "бъбрек" и две графитни лопатки.ако са износени няма достатъчно гориво да захрани помпата,свали ги и виж дали са здрави.
                        Аз не бих бил толкова категоричен! Да, възможно да има повреда във доставната помпа! Лопатките не са графитни,но това е друга тема!Колкото и странно да ти звучи ,там се износва повече "бъбрека" от колкото лопатките.Има едно нещо което трябва да се разбере на всяка цена и това е дали отваря клапана пуск/стоп.Лошото е че ако е в оригиналния си вид помпата той е скрит и няма достъп до него.Дори и след демонтаж на ГНП клапана си остава защитен и трудно се освобождава от защитата.Е аз се справям бих казал добре с това предизвикателство.Защо настоявам за тази проверка! Първо отварянето на клапана се разрешава от имобилайзера-първа възможна причина,после дори и да разреши имато клапана също може да дефектира и да не отвори.Много често се оплакват че не могат да огасят колата,причината е пак там само че с обратен ефект.Така че отвори ли клапана дори и да е поизносена достъвната помпа ще си дръпне гориво и от там на татък пей сърце.Успех!!!

Коментар

и ти си прав виж за това не се бях замислил,май може да се свали ламарината над клапана и без да се сваля помпата,не знам трябва да погледна.

Коментар

Ако е в оригиналния си вид НЕ МОЖЕ!Причината е че болтовете с които е стегната защитата са от вида дето им се късат главите след като се стегнат със определено усилие.Това което остава е навътре във друг отвор и надълбоко и е адски не удобно да се работи на място.А има и такива болтове дето не може да се достигнат .Веднъж свалена защитата после се слагат обикновени болтове ако изобщо искаш да имаш имобилайзер и така!

Коментар

Re: проблем ГНП Мареа 1.9 ТД

Проблема е решен.Задръстен горивен филтър.

Коментар

Working...
                              X