Здравейте колеги. От скоро имам голям проблем със Стилото, независимо дали е загряло или студено, между 1000 и 2500 оборота колата я няма никаква, като тругвам от място съм по зле и от Учебен автомобил, след 2500 оборота ускорява малко по добре, но не е както преди. след 2 дни ще я карам на майстор да я види, дано да е нещо просто
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Stilo 1.9 jtd - губи мощност
Collapse
X
-
Добре дошъл във форума!На пъво място бих проверил за грешки (диагностика). След това бих проверил/почистил/евентуално изолирал клапана на EGR.Погледни тези теми например:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ic.php?t=32945ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Ами сега си спомних, 4е когато ми чистиха ЕГР-а, моя майстор пражи диагностика и ми каза, че стоиностите които мери дебитомера не са много верни, но след почистването на ЕГР-а не сум имал проблеми.Забелязах и сруго, изгорелите газове миришат много гадно, като на мазут или нещо таковаFiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март
Коментар
-
Виждал съм, как чистят дебитомер, който беше покрит леко с масло..Аз пък, когато карах да чистят егр-то. Попитах дали може да се изолира, но ми казаха, че на тази кола не можело.. пак 1.9jtd..Колега я виж ей така за спорта дали нямаш откачен маркуч на турбото.. ( незнам дали е от там, не разбирам ), но на мен така ми бяха извадили този маркуч за вакум ли за какво беше и колата ама никак не връвеше все едно беше 60кс. само тръгнах и като видях как тръгна и веднага спрях...
Коментар
-
vanyo_83 написа:Благодаря за съвета колега, ама турбото го чувам че работи и след 2000 оборота колата се изтрелва добре, много е мудна в диапазона 1000-2000 оборота, след това всичко се оправя до някуде, защото преди тези проблеми вървеше като самолетFIAT STILO 1.9JTD 2002
Коментар
-
Супер ! Щом казваш, че е най - осезаемо се усеща на 1000-2000, тогава както казват колегите в действителност може да е ЕГР, един познат каза, че си е затапил така Алмера тино-то и колата тръгвала още от ниските обороти..KUM4o написа:vanyo_83 написа:Благодаря за съвета колега, ама турбото го чувам че работи и след 2000 оборота колата се изтрелва добре, много е мудна в диапазона 1000-2000 оборота, след това всичко се оправя до някуде, защото преди тези проблеми вървеше като самолет
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар