Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Stilo 1.9 jtd - губи мощност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Stilo 1.9 jtd - губи мощност

Здравейте колеги. От скоро имам голям проблем със Стилото, независимо дали е загряло или студено, между 1000 и 2500 оборота колата я няма никаква, като тругвам от място съм по зле и от Учебен автомобил, след 2500 оборота ускорява малко по добре, но не е както преди. след 2 дни ще я карам на майстор да я види, дано да е нещо просто
    Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

провери егр-а

Коментар

Добре дошъл във форума!На пъво място бих проверил за грешки (диагностика). След това бих проверил/почистил/евентуално изолирал клапана на EGR.Погледни тези теми например:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...ic.php?t=32945
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Диагностика.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ами ЕГР-а ми го чистиха преди 10 месеца, за съжаление майстора ми каза че не може да се елиминира този клапан, Стилото ми е 2004-та год., Март месец

Коментар

vanyo_83 написа:
            Ами ЕГР-а ми го чистиха преди 10 месеца, за съжаление майстора ми каза че не може да се елиминира този клапан, Стилото ми е 2004-та год., Март месец
            Може може , но на майстора ти не му се е занимавало.
            FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

залагам на дебитомера аз , 200 кинта е, че и ги минава но... иди първо на диагностика
              Punto JTD
              http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

KUM4o написа:
                Може може , но на майстора ти не му се е занимавало.
                заклевам се , че е така !!!
                Punto JTD
                http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Коментар

Ами сега си спомних, 4е когато ми чистиха ЕГР-а, моя майстор пражи диагностика и ми каза, че стоиностите които мери дебитомера не са много верни, но след почистването на ЕГР-а не сум имал проблеми.Забелязах и сруго, изгорелите газове миришат много гадно, като на мазут или нещо такова

Коментар

Виждал съм, как чистят дебитомер, който беше покрит леко с масло..Аз пък, когато карах да чистят егр-то. Попитах дали може да се изолира, но ми казаха, че на тази кола не можело.. пак 1.9jtd..Колега я виж ей така за спорта дали нямаш откачен маркуч на турбото.. ( незнам дали е от там, не разбирам ), но на мен така ми бяха извадили този маркуч за вакум ли за какво беше и колата ама никак не връвеше все едно беше 60кс. само тръгнах и като видях как тръгна и веднага спрях...

Коментар

Благодаря за съвета колега, ама турбото го чувам че работи и след 2000 оборота колата се изтрелва добре, много е мудна в диапазона 1000-2000 оборота, след това всичко се оправя до някуде, защото преди тези проблеми вървеше като самолет

Коментар

vanyo_83 написа:
                        Благодаря за съвета колега, ама турбото го чувам че работи и след 2000 оборота колата се изтрелва добре, много е мудна в диапазона 1000-2000 оборота, след това всичко се оправя до някуде, защото преди тези проблеми вървеше като самолет
                        Пробвай да затапиш ЕГР-а. След това покарай колата и ще видиш ,че ще има коренна разлика. И аз нямах мощност точно от 1000 до 2000 оборота и след затапване на ЕГР-а колата е пушка от 1000оборота.
                        FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Супер ! Щом казваш, че е най - осезаемо се усеща на 1000-2000, тогава както казват колегите в действителност може да е ЕГР, един познат каза, че си е затапил така Алмера тино-то и колата тръгвала още от ниските обороти..
                          KUM4o написа:
                          vanyo_83 написа:
                          Пробвай да затапиш ЕГР-а. След това покарай колата и ще видиш ,че ще има коренна разлика. И аз нямах мощност точно от 1000 до 2000 оборота и след затапване на ЕГР-а колата е пушка от 1000оборота.
                          Колега имаше ли някакви проблеми след затапването, оборотите играеха ли на празен ход ? Компа дава ли някакви грешки и защо майстора ми каза, че на точно на това стило не можело да се затапва ? Един друг пък ми разправя, че и на бензиновите и на дизеловите при затапване на егр трябвало да се пипа кода на компа, за да не показва грешки..

Коментар

Ами след запалване, на празен ход на двигателя, оборотите играят много

Коментар

Намирисва на незатварящ ЕГР, той създава подобни проблеми, но трябва и диагностика!
                              Lancia Lybra 1.9 jtd 105 / преди моята намеса

Коментар

Working...
                              X