Колеги, нямам спомен да сме обсъждали подобно нещо, кой е изминавал най-много без алтернатор?Миналата седмица с напълно зареден акумулатор - 2 паления и около 16-17 км, от тях 3 км с включени фарове - ксенон. Без да държа спирачките натиснати без нужда, като съм спрял. После 3 дни карах с работещ алтернатор по обичайния маршрут - 4.3 км от нас до работа и обратно. В петък включих акум. към зарядно - беше зареден догоре, зарядното веднага изключи. Който е минавал повече, нека сподели? Колко най-много е възможно да се изминат, без никакви консуматори?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко км може да се измине с JTD само на акумулатор?
Collapse
X
-
В края на миналата година (по това време що годе) на бравата и се скапа алтернатора малко преди Бургас от София. Вечерта в Бургас си купих зарядно и го включих цяла вечер да се зарежда. На сутринта без алтернатор колата се прибра без проблем до Добрич. Фаровете се светваха само където има опастност за полицаи и с рядко пускане на парно. Това са точно 181км от Тодор Александров 30 (там се зареждаше акумолатора) до адреса ни в Добрич. Акуто е Монбат 75Ач. Сега за стилото купих пак от монбат, но необслужваем 75Ач High performance бла бла Да го видим Упс то било само за JTD ... Бравата ми е ТД100 предполагам, че консумацията и е по-ниска от на JTD...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
-
Миналата година на връщане от море скъсах пистовия ремък преди аспаруховия мост.Оттам през Варна ,няколко спирания и палене, спирачки, мигачи и радио до Търговище без проблем. Около 140 км през деня без фарове.И това с един умрял акумолатор без никаква марка по него не повече от 60Ач.На брава ТД100.На следващия ден го заредих няколко часа и беше готов.Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
То на това ТД100 му трябва ток само на клапана за гасене за да върви. На тоя мотор без консуматори, не му е проблем движението без ток.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Re: Колко км може да се измине с JTD само на акумулатор?
ogi28b написа:Колеги, нямам спомен да сме обсъждали подобно нещо, кой е изминавал най-много без алтернатор?Миналата седмица с напълно зареден акумулатор - 2 паления и около 16-17 км, от тях 3 км с включени фарове - ксенон. Без да държа спирачките натиснати без нужда, като съм спрял. После 3 дни карах с работещ алтернатор по обичайния маршрут - 4.3 км от нас до работа и обратно. В петък включих акум. към зарядно - беше зареден догоре, зарядното веднага изключи. Който е минавал повече, нека сподели? Колко най-много е възможно да се изминат, без никакви консуматори?
Коментар
-
infineon написа:То на това ТД100 му трябва ток само на клапана за гасене за да върви. На тоя мотор без консуматори, не му е проблем движението без ток.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Re: Колко км може да се измине с JTD само на акумулатор?
ogi28b написа:Колеги, нямам спомен да сме обсъждали подобно нещо, кой е изминавал най-много без алтернатор?Миналата седмица с напълно зареден акумулатор - 2 паления и около 16-17 км, от тях 3 км с включени фарове - ксенон. Без да държа спирачките натиснати без нужда, като съм спрял. После 3 дни карах с работещ алтернатор по обичайния маршрут - 4.3 км от нас до работа и обратно. В петък включих акум. към зарядно - беше зареден догоре, зарядното веднага изключи. Който е минавал повече, нека сподели? Колко най-много е възможно да се изминат, без никакви консуматори?A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Tornado написа:infineon написа:То на това ТД100 му трябва ток само на клапана за гасене за да върви. На тоя мотор без консуматори, не му е проблем движението без ток.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Tornado написа:infineon написа:То на това ТД100 му трябва ток само на клапана за гасене за да върви. На тоя мотор без консуматори, не му е проблем движението без ток.Fiat Bravo TD100
Коментар
-
Ето и моята история. Преди време нещо чаткаше отпред. След консултация с Оги установихме, че е шайбата на генератора.Посъветваме да я сменя преди да стане по-зле.Отидох на сервиз и им казах да погледнат шайбата и ако се налага да се смени.Според майсторите нищо и нямало. Така един ден шайбата изхвърча при палене.Сега по темата: 3 паления + 15км без генератор.Карах без фарове и радио.Отремонтираха генератора и си взех колата. Зареждането на акумулатора след това беше 15км каране.Оставих го един час да си почине, след което измерих напрежението. 12.7V. Тоест беше напълно зареден.За това си мисля, че и разряда преди това не е бил голям.Според мен със 70Ач акумулатор може да се кара 4-5 часа.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
Стара тема, но и аз да споделя опита си (макар и със бензинова кола)Една стара алфа 1.4 туин спарк, ми изплю паразитния ремък между пловдив и стара загора - запалих колата и само на акумуатор (ФИАМ или нещо подобно, италиански) минах 142 км.Без фарове, мигачи и стопове, като много пъти очаквах да остана на път, но е на - не щя
Коментар
-
Не знам не ми се е случвало.Би трябвало да не работи,ама аз имах предвид друго.От начало като я взех нямах представа,че е с ел. усилвател и на един наклон едвам взех завоя.С хидравличните като, че ли по лесно се управлява когато не работят.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар