Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Карате ли печките си на ниски обороти и високи предавки ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предпочитам диапазона 1500-2000об/мин. независимо на коя предавка карам- това за градско до скорост 60км/ч. Извънградско-2000-2100 об/мин. Магистрала- 2500-3000об/мин. Много по-добре ускорява от над 1500об, отколкото под тях.
    Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Днес си взех колата и направих експеримент да поддържам скорост на 4-та и на 5-та предавка. Определено под 1500 об/мин двигателя се чува да боботи неприятно такова едно и определено не мога да издържа да карам с такива ниски обороти на високи предавки. Въпросното боботене на ниски предавки не се забелязва. Аз не гледам да карам икономично попринцип.

Коментар

i4kin написа:
        Градско,извънградско....винаги гледам да карам на възможно най-висока предавка с най-малко натиснат педал на газта...
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Няма тормоз при мен, дори мога да си ускорявам плавно от 1000рпм., но го избягвам,
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Днес покарах малко Мария.Мария се държи по-добре при ниски обороти от БМВ-то.Примерно на равно без ускорение на равно спокойно си кара на 1000-1200 оборота без никакви шумове, вибрации и такива неща.На БМВ-то му трябват примерно около 1300-1400 оборота, за да се чувства така
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Градско,извънградско....винаги гледам да карам на възможно най-висока предавка с най-малко натиснат педал на газта...
              По принцип незнам дали този мой стил на каране е вреден за двигателя,но определено го усещам по джоба си......П.П Искам да вметна само че по принцип на каквато и кола да се кача винаги гледам да карам икономично..
              Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
              Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

И аз си карам пунтото 1.9 жтд до 1500 1600 обората това за мен е най икономичния вариянт без значение на коя скорост.Усетя ли да придърпва подавам повече гас или свалям една скорост надолу но при тия обороти ми дава разход не повече от 5.5л. на 100 км.

Коментар

i4kin написа:
                  По принцип незнам дали този мой стил на каране е вреден за двигателя,но определено го усещам по джоба си......П.П Искам да вметна само че по принцип на каквато и кола да се кача винаги гледам да карам икономично..
                  И аз така.Но когато карам метан,как да не му смачкам педала,като разхода е смешен.А относно моя дизел,от няколко дни от както е пусната тази тема,експериментирам на 5-та.Значи на 5-та,само поддържане на ~1300-1400обр.на прав и равен път,колата съвсем спокойно си върви с 60км.
                  Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                  Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                  ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

И би трябвало да върви, ако не е така значи нещо и има. Разбрахме, че това се случва и го правят много колеги. Бензина и той си върви на равен път при 1500 об. А какъв е замисълът на темата ако не е тайна?
                    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

градско си карам с 1200 об/мин. 1500 макс., даже онзи ден си джитках по жълтите павета на пета без гас и си върви нормално колата си поема и въоще не се тормози.П.С. карам Пунто 1,7 ТД 94г.

Коментар

мобидик написа:
                        градско си карам с 1200 об/мин. 1500 макс., даже онзи ден си джитках по жълтите павета на пета без гас и си върви нормално колата си поема и въоще не се тормози.П.С. карам Пунто 1,7 ТД 94г.
                        На теб са ти много къси скоростите.Защо не споделиш обаче на колко оборота си като караш с 130 примерно Мене си ми прави повече кеф да карам на ниска предавка и високи обороти. Това с 1200 или 1500 няма сила ако речеш да му сгазиш газта до долу
                        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                        FIAT БРАВО 1.2 16v
                        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Аз пък в града повече от трета не мога да включа....Ама аз съм си виновен де, то и затова разхода ми е такъв Най си обичам като карам с около 1800 оборота на втора - да я настъпя и да се изстреля като боцната у гъзо Иначе съм се мъчил да правя този тип каране - ми разликата при моите режими на движение не е била никога повече от литър икономие - т.е. файда йок, както се казва... Само нерви събирам.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Интересно сега се замислих за 115 моторите - в селата като минавате с 50-55км/ч на равен участък, на 3та ли карате ?Че там нейде са 2000рпмАбе айде който иска нисък разход да пробва да покара средно с 1500рпм и да сподели после.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Е на дълъг път в селата с около 60 много понякога ги изкарвам на пета, но по често слизам на четвърта.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

infineon написа:
                                мобидик написа:
                                На теб са ти много къси скоростите.Защо не споделиш обаче на колко оборота си като караш с 130 примерно Мене си ми прави повече кеф да карам на ниска предавка и високи обороти. Това с 1200 или 1500 няма сила ако речеш да му сгазиш газта до долу
                                На пета 130 с 3500 някаде не съм много сигорен щото рядко го настъпвам толкова тъйкато извънградско не ми се налага да излизам. Най-високата скорост която съм вдигал с Пунтото е 150, но съм гледал оборотите щотото подкачаше от лента в лента

Коментар

Working...
                                X