E туй печка, може да го редактираш Аз май не забелязвам разлика при студена-топла.Дори в много големите студове(-10 и нагоре, за Ст.З това си е кучи студ :D ), рядко карам над 1500рпм и няма придърпвания.
Абсолютно по същия начин,под 1500об. на 5-та си е мъка.Най-добре се държи колата при около 1800-2000об./м.
А каква е твоята "печка"?Когато колата е загряла, няма никаква разлика дали я карам с 1200 или с >1500 на която и да е предавка. Когато не е загряла, обаче, не е така - изкл. рядко падам под 1500 на 4-та и под 1300 на 3-та.
Lancia Lybra 1.9,тормоз си е да набираш на 5та от 1300об.,просто колата се мъчи,а пък и не е по-икономична/говоря разбира се за градски условия,до 65км./ч./.Всеки си има стил на шофиране.Зависи и от марката, модела,двигателя...
Lancia Lybra 1.9,тормоз си е да набираш на 5та от 1300об.,просто колата се мъчи,а пък и не е по-икономична/говоря разбира се за градски условия,до 65км./ч./.Всеки си има стил на шофиране.Зависи и от марката, модела,двигателя...
Колега мисля, че темата се отнася повече за влачене в колона по равен път със 60-70 км/ч примерно (т.е. потдържане на тази скорост) , а не за набиране на 5-та с 1300 рпм.
FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.
Сток съм в момента, не бързам да "натоварвам" новия маховик.Никой не казва, защо избягва да кара така.Оставяме настрани хората с тежък крак.Какво Ви притеснява, в карането под 1500рпм на 5та при равен терен ?
Сток съм в момента, не бързам да "натоварвам" новия маховик.Никой не казва, защо избягва да кара така.Оставяме настрани хората с тежък крак.Какво Ви притеснява, в карането под 1500рпм на 5та при равен терен ?
1800-2000 в градски условия.Тогава е най икономична.Така го виждам и по компа.Залагам го на факта че тогава колата достига макс.въртящ момент и е точно преди турбината да надуе качествено за да започне обогатяването за ускорение.Принципът ми е да карам в града на по ниски предавки с по високи обороти.
AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
1800-2000 в градски условия.Тогава е най икономична.Така го виждам и по компа.Залагам го на факта че тогава колата достига макс.въртящ момент
Тогава двигателя достига максимален въртящ момент само когато е на full throttle.Koгато работи на partial throttle никой не ти казва и не се знае къде ти е максималния въртящия момент.Колата е най икономична не когато е при 1800-2000 об,а когато е с много малко натиснат педала на газта,почти независимо от оборотите.Това много добре се констатира и доказва с бордкомпа.
Карам си я в диапазона 1200-1500, тя горе долу от 1500 тръгва доста добре а от 1200 вече си усещам турбото леко развъртяно, но дори тогава си е еластична- малко! Специално от моята печка съм доволен дето се вика мине ли 1000 оборота и вече си усещам турбината
На пунто 1.3 Мултижет ако го се налага да ускорявам под 2000 оборота дава по висок разход по борд компа, отколкото ако съм на по ниска предавка с по високи обороти. Най икономично е околло 2000- 2100 оборота.
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Поддържане на скорост при 1200 об. да, но на 3-4 предавка. На 5 та поддържам също, ако наклонът е в моя полза, няма коли, не се налага отнемане/ подаване на газ. Изобщо има много фактори, които оказват влияние при поддържане на скорост, на коя предавка, поне при мен де. Общо взето най - често ми се случва поддържане на скорост при 1500 - 1700 об. при 3-4 предавка поради теренът и движението в което се движа, а и е факт, че тогава колата върви с по малко натиснат педал на газта, респективно по - малко тормоз за ДВГ.П.с. Не следя разход/ обороти при които да превключвам. Когато сметна за необходимо тогава, или иначе казано по усет.
Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар