Колеги, карам Браво ТД 100. Днес сутринта като тръгнах да го паля - когато подадох контакт се чу едно непрекъснато жужене. След като прегледах темите във форума реших, че може да са релетата зад жабката (жуженето идва отпред - вдясно, в купето). Но след усилено слухтене по звука ми се струва, че по-скоро идва от под жабката, където има нещо подозрително приличащо на компютър (не съм го отварял да видя какво точно е). Ако някой може да ми даде някакви напътствия и препоръки включително добър сервиз за електониката ще съм много благодарен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малко помощ за Браво дизел
Collapse
X
-
а това двигателче не трябва ли да се чува само когато работи климатика и натискам бутона да върти въздуха вътре. Това се чува постоянно от момента в който завъртя ключа (а климатика е спрян). Чесно казано не знам дали изобщо спира, защото след като запаля колата двигателя го заглушава, но съм го държал 2-3 мин. докато се ослушвах и не спря изобщо.
Коментар
-
morg написа:а това двигателче не трябва ли да се чува само когато работи климатика и натискам бутона да върти въздуха вътре...ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Благодаря за помощтта - като си поиграх малко с бутона който регулира въздуха жиженето намаля и накрая спря. Появява се пак всеки път, когато превключвам - така, че вероятно моторчето си отива, но в началото беше постоянно и непрекъснато и реших че може да е реле. Все пак ако някой е сменял такова чудо - да препоръча сервиз и евентуално да сподели цени. Благодаря за помощта отново
Коментар
-
morg написа:Благодаря за помощтта - като си поиграх малко с бутона който регулира въздуха жиженето намаля и накрая спря. Появява се пак всеки път, когато превключвам - така, че вероятно моторчето си отива, но в началото беше постоянно и непрекъснато и реших че може да е реле. Все пак ако някой е сменял такова чудо - да препоръча сервиз и евентуално да сподели цени. Благодаря за помощта отновоhttp://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
моторче
Моторчето работи когато палиш за 10 -15 с. и после спира .Мисля че това не е проблем та да се ходи в сервиз.Моето също така работи след като дам на контакт. Иначе клапата, парното и климатика си работят .Там също имам някаква платка с много изводи и дори е японска Митцубиши или Мацушитано в италянската кола PUNTO ELX 75 к.с.
Коментар
-
Re: моторче
kluchar написа:Моторчето работи когато палиш за 10 -15 с. и после спира .Мисля че това не е проблем та да се ходи в сервиз.Моето също така работи след като дам на контакт. Иначе клапата, парното и климатика си работят .Там също имам някаква платка с много изводи и дори е японска Митцубиши или Мацушитано в италянската кола PUNTO ELX 75 к.с.http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар