Един колега от форума на Ауди сега ми обясни един метод на проба на изгоряла свещ и незнам дали да не го пробвам за да видя какво ще покаже!Операцията е следната: 1.Откачат се кабелите на всичките свещи2.Пуска се кабел от + на акумолатора и директно се пуска последователно на всичките свещиАко има искра при допиране на кабела до свеща , значи работи , ако не прави искрички значи не работи!?Някой да се е пробвал по този метод?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо след запалване свети лампата за подгряване?
Collapse
X
-
tomito9902 написа:Един колега от форума на Ауди сега ми обясни един метод на проба на изгоряла свещ и незнам дали да не го пробвам за да видя какво ще покаже!Операцията е следната: 1.Откачат се кабелите на всичките свещи2.Пуска се кабел от + на акумолатора и директно се пуска последователно на всичките свещиАко има искра при допиране на кабела до свеща , значи работи , ако не прави искрички значи не работи!?Някой да се е пробвал по този метод?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Тези тестове не се правят с "искра" а с една крушка...ако светва крушката след свещта значи работи...но определено на тд100 са заврени на майната си и ще ти е трудно да го направиш.Това става примерно при типо защото свещите са отпред и достъпа е много лесен. Подгревните Champion бяха към 22-23лв по спомен, но пак трябва да провериш. Подгревни свещи CHAMPION 4бр. 9 80 0 Вто Дек 02, 2008 17:00 Тогава съм ги купил. Значи точно 3 години...по 20лв бройката. Има и снимка в гаража на бравата... Успех.. Другото за което колегата е прав е, че може крушката да светне или там искрата, но пак свещта да не работи и да не подгрява добре... http://www.tech-co.bg/produkti/podgr...evniSvesti.phpRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
pakumba написа:То по тази логика като ти изгори лява крушка на фара, трябва в комплект с дясната да смениш, заедно са светили, като ти извия ляв лагер на главина, трябва всички лагери да смениш, заедно са се търкаляли... сменяй изгорялата и газ
Коментар
-
По метода с кабела от акумулатора ми проверяваха свещите в антифриза и така открих че работят, преди няколко години.[/quote]Какви са тези свещи в антифриза? И какво са проверявали?Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
-
tomito9902 написа:По метода с кабела от акумулатора ми проверяваха свещите в антифриза и така открих че работят, преди няколко години.Какви са тези свещи в антифриза? И какво са проверявали?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
А дали не може проблема да е в тази свещ която грее нафтата , и аз съм чувал че има такава , но отскоро карам дизел и един път да се отърва от него едва ли ще повторя , но ако проблема е в тази свещ , нея няма ли как да я пробвам , поне горивният филтър не е заврян на кучето в "нещото"?Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Коментар
-
tomito9902 написа:А дали не може проблема да е в тази свещ която грее нафтата , и аз съм чувал че има такава , но отскоро карам дизел и един път да се отърва от него едва ли ще повторя , но ако проблема е в тази свещ , нея няма ли как да я пробвам , поне горивният филтър не е заврян на кучето в "нещото"?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
tomito9902 написа:А дали не може проблема да е в тази свещ която грее нафтата , и аз съм чувал че има такава , но отскоро карам дизел и един път да се отърва от него едва ли ще повторя , но ако проблема е в тази свещ , нея няма ли как да я пробвам , поне горивният филтър не е заврян на кучето в "нещото"?EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
itan75 написа:tomito9902 написа:А дали не може проблема да е в тази свещ която грее нафтата , и аз съм чувал че има такава , но отскоро карам дизел и един път да се отърва от него едва ли ще повторя , но ако проблема е в тази свещ , нея няма ли как да я пробвам , поне горивният филтър не е заврян на кучето в "нещото"?Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Коментар
-
Колега tomito9902,докато кълнеш тези дизели,да беше сменил свещите и да беше забравил за проблема.Хващаш една гедориа,купуваш свещи и започваш.Остановихме,че цената не е космическа.Сакън,ако се изцапаш малко.Аз лично отидох до колата,отворих капака и след има,няма час и половина,два максимум,бях готов.Бутах се доста с едната,понеже изтарвах свещта,от новите и трябваше пак да слагам старата,зада запаля мотора,че д ападне на земята.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
kal0yanch40 написа:Колега tomito9902,докато кълнеш тези дизели,да беше сменил свещите и да беше забравил за проблема.Хващаш една гедориа,купуваш свещи и започваш.Остановихме,че цената не е космическа.Сакън,ако се изцапаш малко.Аз лично отидох до колата,отворих капака и след има,няма час и половина,два максимум,бях готов.Бутах се доста с едната,понеже изтарвах свещта,от новите и трябваше пак да слагам старата,зада запаля мотора,че д ападне на земята.Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар