Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Основен ремонт Marea 1.9TD100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Основен ремонт Marea 1.9TD100

Здравейте, скоро не съм писал във форума, поарди причината, че не ми остава време. Вече 5 години карам Мареа 1,9ТД 100 и сега съм пред дилемата дали да и правя основен ремонт или да е продавам на части, защото ми гори много масло, също така и гарнитурата на капака е протекла, както и на картера и самия картер е пукнат. Също така трябва да и сменям ролките и ремъка защото вече и направих 60 000км. Питах един майстор и му казах че искам да ми гарантира че след ремонта няма да гори масло, а той ми вика че в този случай ремонта наближава около 1800- 2000лв. По принцип от колата съм доволен, единствеия ми сериозен проблем, е че ми гори масло. Сменил съм и съединител, амортисьорите, носачите, нафтовата помпа съм и правил подмяна на всички уплътнения както и смяна на авансатора, климатика си работи, затова и неми се продава на части, но ако ремонта и излезе толкова скъп наистина няма смисъл да е правя. Моля някой ако е правил такъв ремонт да каже колко му е излязал или ако има някой който може да каже наистина около колко може да струва и да каже какви части трябва да се сменят с приблизитени цени. Благодаря!
    Fiat Marea 1,9TD100

Здравей колега.Аз правих подобен ремонт защото и на мен ми гореше много масло.Ако си сигурен че не е от турбината ремонта не е чак толкова скъп.Сигменти около 200лв.Гарнитура на главата около 50лв.Картера няма гарнитура само силикон.Главата е свалих и е дадох на майстор които смени гумичките на клапаните и водачите и ги пасна-цена около180лв.Цилиндрите не съм ги шлайфал.не съм сменял лагерите на кол.вал.За ремонта не съм давал пари защото си го правих сам.Вече съм минал над 12000км.следя маслото не е мръднало С полу синтетика 10-40 Следващата смяна мисля да сложа пълна синтетика.
    фиат брава 1.9тд 75к 1997г октомври

Коментар

колега ако всичко е така, както описваш, най-добре да си купиш един мотор тд100 и да си го сложиш в твоето купе, и хем ще ти излезе по ефтино от ремонт на твоята, хем пак си караш колата.Дру вариант.. купуваш още една мареа, а тая да стои за части на новата ти.

Коментар

Dimo_J написа:
        колега ако всичко е така, както описваш, най-добре да си купиш един мотор тд100 и да си го сложиш в твоето купе, и хем ще ти излезе по ефтино от ремонт на твоята, хем пак си караш колата.Дру вариант.. купуваш още една мареа, а тая да стои за части на новата ти.
        Мислил съм и за този вариант, но незнам на какво ще попадна.
        Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

Бъди сигурен, че при всяка ситуация ще попаднеш на по добър мотор от твоя, а нах добре една цяла, поне части бол да имаш.

Коментар

колега,тези мотори са изключително здрави.в момента съм отвори 1,9 jtdна 300 000 км исегментите му даже не са за смяна,ключът им е 0,3мм-в номинала.така че ако вземеш цял при всички поло жения ще е добре .твоят да не би да гори масло от гумичките на клапаните.

Коментар

Още когато я купих смених гумичките и продължи да гори, после смених смао сегменти пак гори.
              Fiat Marea 1,9TD100

Коментар

а турбото

Коментар

Working...
                X