Един приятел иска да си чисти дюзите на ултра звукова вана според вас има ли ефект и какъв би бил той ако има такъв.Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли ефект от чистене на дюзи в ултразвукова вана?
Collapse
X
-
Може да придърпва от много неща...дюза, въздух в системата, липса на въздух, запушена цедка в резервоара, проблеми с турбина и т.н...при всеки в определени моменти може да има някакво придърпване. Трябва да се огледа колата и да се елиминират възможностите. Така и ще намерите проблема. Така директно да хвърли една торба пари и после да кълне целия Италиански народ, че не му се е решил проблема... В какви случаи придърпва? При високи обороти? При каране без газ на скорост? Държи ли обороти? Сменян ли е скоро горивен филтър? Прегледани ли са маркучите преди него за пукнатини?Винаги ми е било много интересно как хората започват да правят някакъв ремонт без въобще да са проверили къде е проблема? Както имаше един случай във форума за колега който вече слагаше 3-та турбина на колата и проблема му пак не се бил решил..само на мен ли това ми е странно или?!!?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
за дюзите мога да споделя следното купих си брава jtd и веднага след това реших да и проверя дюзите(по кол . обратна нафта)оказа се че 2и3та дюза направо хвърлят нафтата под налягане от маркучетата.точно след3 дни едната(2)отказа.бях във варна и не знаех в кой сервиз да отида.репоръчаха ми някакъв измислен на бош.отивам и обяснявам на майстор че едната дюза не работи ,а той ми вика откъде си сигурен.идва до колата да я чуе и вика не е дюза,но нямам време като теб чакат още 6 човека.в крайна сметка отидох в някакъв дизел сервиз.момчетата казаха че е дюза,и ’е я сменят с друга-втора употреба и ще я тестват на стенда(аз именно заради стенда отидох )монтираха новата и колатазаработи нормално.викам им че и 3та също е зле, а те ми викат като откаже тогава да ида.забелязвамвече,че заради тази дюза мотора има странно почукване.та старата дюза я прибират.има ремонтни комплекти на бош които включват прецизната част,уплътнители и разпръсквач.от там всеки може в дом.условия да си отремонтира дюзата(1пок.комън рейл_та по добре ремонт отколкото 2 уптреба която не знаеш кога ще почине
Коментар
-
Придърпва само на ниска скорост и на по ниски обороти но може и от филтъра да е(горивния)не е сменян от 30хиляди километра па я карам с всякаква нафта иначе оборотите са отлични другото от което мисля че може да е това че имам за смяна о-пръстен на нафтовата помпа от там ако смуче въздух?FIAT FOREVER
Коментар
-
miro mareata написа:Придърпва само на ниска скорост и на по ниски обороти но може и от филтъра да е(горивния)не е сменян от 30хиляди километра па я карам с всякаква нафта иначе оборотите са отлични другото от което мисля че може да е това че имам за смяна о-пръстен на нафтовата помпа от там ако смуче въздух?Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Колеги утре ще ги сменям тези о-прастени и още няква гарнитурка напраих голям серсемлик свалих обогатителя за да вида дали тече от там да тече от там но не можах да наглася прожинката и сега не затваря на цяло и оборотите се менят ма утре маистора би трябвало да я нагласи да ма пита някои защо барам дет не ми е работаFIAT FOREVER
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар