Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

странен шум

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

странен шум

колеги , от около1000км има промяна в работата на мотора(браво 1.9 jtd)сутрин като запаия колата работи добре,нопри леко подаване на газ турбината започва да вие , а не както преди -да свири леко.като загрее при подаване на газ около 2-3000об. освен странното виене се чува и някаквостържене на метал в метал.за последно я карах на дълго(около400км)исякаш има много мин.разлика във вървежа(едвам се усеща)казаха ми ,че можелода е спукан маркуча на турбото,но от къде идва това стържене на загрял двигател

Ако са въздуховоди ще съска от тях.Може да и е дошло времето на турбината.Друго, което се сещам е да разкачиш пистовия ремък и да видиш без него
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колега някой да ти провери гарнитурата на изпускателния колектор.
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

а как се проверява

Коментар

Там не пипай, че като скъсаш шпилка е веселба голяма.Почни с ремъка и тогава гарнитурата.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

мен толкова не ме е страх,чеще скъсам шпилка , защото телоподаващото ми е в ръцете, дрелката също, но ме е страх,да не се окаже че турбината е починала, защото мога едва другата седмица да се занимавам с проблема.а колата ми трябва постоянно

Коментар

Какво стана колега имаш ли някакъв резултат?Вдигни колата на повдигач и я огледай от долната страна. Моето зеене в изпускателния колектор така го хванаха. При мен се оказаха 2 шпилки минус и стари 2 гарнитури подложени явно да оберат липсващите шпилки.След интервенция по оправянето няма и помен от шума. Да не споменавам, че и колата стана по-пъргава :D
              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Working...
              X