Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

280 000 JTD време ли е за по млада печка преди...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

280 000 JTD време ли е за по млада печка преди...

...да почне да се троши всичко :D (fiat punto mk2)Колата я имам 1 година вече пазя я, сменям й всичко върви добре, гори добре всичко е наред, ама тая цифра километри ме плаши за дизелова печка , е ако ставаше въпрос за Мерцедес 124 щях да я имам за нова . :D Вие как мислите колеги, да я сменим , или да си я оставим като втора кола , като се има на предвид, че й смених съединител , тампони на двг (пак са строшени да е.а тия тампони) гуми всички консумативи. Питам щот до 20 000км тряя да сменя ангренажните глупости и за тва , щот тва излиза към 500 кинта комплект .Дайте примери до колко км колата може да се движи, мене на тия километри вече ма е страх да ходя на далеко
    Punto JTD
    http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Че тия дето са нов внос на колко мислиш че са ? След като всичко по колата ти е изрядно не виждам какъв е смисъла да я продаваш, а ангренaжния ти комплект с работата е не повече от 300лв :D.
    Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Моята е грубо на толкова. Взех я на 89 000 но след диагностика ми казаха че км са двойни.После аз и навъртях още 100 000 зверска експлоатация и сега по километраж е 191 000. Само през миналата година навъртях 40 000. Плюс онея 90 000 на джамбазите идва към 280 000До сега най сериозния ремонт който съм правил е да сменя маховика щото се беше разлетял.Браво JTD от края на 2000г. е колата.Ангренаж съм сменял като я купих и миналата година щото и се прецака водната помпа и ремъка взе да излиза навън. Може би е бил на 60-65 000

Коментар

Карай смело.Има тука човек, чието Браво е към 400 000км, но е в безупречно състояние !Има и 3-4 Стила с показания 800 000км, но те не са верни :D
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Това на колко е километри е една кола не е критерий за състоянието на мотора, имам кола която до преди няколко месеца показваше 999 000. От скоро километража спря да отчита, а колата е в перфектно състояние. Карай си колата и ако си доволен от нея не и мисли толкова.
          Ex: Alfa Romeo 156 1.8ТS
          Ex: Fiat Bravo 1.4 12V 80 к.с.

Коментар

Градски. Карай си колата и се отърси от черни мисли. Какво значи: "Страх ме е да я карам". Та тази кола на 280 000 км. - цъфти, като 40 годишна жена. :D
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
              Градски. Карай си колата и се отърси от черни мисли. Какво значи: "Страх ме е да я карам". Та тази кола на 280 000 км. - цъфти, като 40 годишна жена. :D
              40 годишната жена не привлича с тва, че е красива, а с тва че е 40 годишна отракана смазана от всякаде турбина дет ше го върти кат променлива геометрия колега :D Ми деда знам колеги, аз си мисля , че тва й е живота на колата 300 000км двойно над гаранцията й. Но да , ше си я карам понеже съм доволен от нея, освен от тампоните на двигателя й ! Постоянно дроб!
              емцо написа:
              Карай смело. Има тука човек, чието Браво е към 400 000км, но е в безупречно състояние ! Има и 3-4 Стила с показания 800 000км, но те не са верни
              да бе странно бе, и аз съм виждал стило на 750 000 2005 год.
              томсън написа:
              Че тия дето са нов внос на колко мислиш че са ? След като всичко по колата ти е изрядно не виждам какъв е смисъла да я продаваш, а ангренaжния ти комплект с работата е не повече от 300лв .
              колега, за късмет си имам няква ценорасписка горе долу , които другите марки нямат такива сайтове, и си прая горе долу сметкаhttp://axm-auto.com/index2.php?brand...енажния комплект , ролки обтяжни демферни шайби глупости 500 груби ги слагам.Всъщност колеги ще си вземам друга машина за тва реших да поискам съвет дали да ше одържи след 300к кмХонда Сивик V-tec мисля, че ше може да изтърпи доста юркане на гонки. :D А след 2 месеца, като се прибера предизвиквам всички коли до 100 коня (малко са малко ама пунтото ми е 85 коня) които са от Бургас и околноста в кв.Банево да си правим гонки , абе може и да са над 100 коня :D ние в кв.Банево си имаме нещо като банда от 85 коня (аз ) до 160 има , който иска да заповяда аз ше пиша допълнителна тема за гонки , като си дойда самоче
              Punto JTD

Коментар

Първо питаш колко ще издържи, а сега почваш да се хвалиш за гонки и такива... каква ти е идеята на темата.Мойто пунто го взех на 238 000 км за един месец само му врътнах 2000 тука, а изглежда като ново като салон и чист двигател. Със сигурност по автокъщите биха го продали за 70 -80 000 км примерно понеже е 2004 година и после някой ще си купи такова и ще си мисли че са реални понеже разбираш ли била като нова запазена.Та по този случай да питам и аз мойто 1.3 мултиджет дали ще изкара 300 000?Някой виждал ли е панда или гранде пунто с такъв мотор на 300 000? Че нещо аз не съм мяркал.
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                  Първо питаш колко ще издържи, а сега почваш да се хвалиш за гонки и такива... каква ти е идеята на темата.Мойто пунто го взех на 238 000 км за един месец само му врътнах 2000 тука, а изглежда като ново като салон и чист двигател. Със сигурност по автокъщите биха го продали за 70 -80 000 км примерно понеже е 2004 година и после някой ще си купи такова и ще си мисли че са реални понеже разбираш ли била като нова запазена.Та по този случай да питам и аз мойто 1.3 мултиджет дали ще изкара 300 000?Някой виждал ли е панда или гранде пунто с такъв мотор на 300 000? Че нещо аз не съм мяркал.
                  идеята е колега дали да продължавам да си я подържам и да си я карам, питах дали някой от тука има кола над 300к за да съм подготвен кво ме чака , то е много относително ама, явно си има някакъв макс тоя двигател. А за гонките, ако ще и на 1 милион да е, аз винаги си правя с някой приятел, просто е интересно, ако не е опасно естествено!аз съм виждал 1.3 мулти джет на 360 000 самоче фиат Дубло фургон и мноо бяга :D
                  Punto JTD

Коментар

jimi69 написа:
                    infineon написа:
                    идеята е колега дали да продължавам да си я подържам и да си я карам, питах дали някой от тука има кола над 300к за да съм подготвен кво ме чака , то е много относително ама, явно си има някакъв макс тоя двигател. А за гонките, ако ще и на 1 милион да е, аз винаги си правя с някой приятел, просто е интересно, ако не е опасно естествено!аз съм виждал 1.3 мулти джет на 360 000 самоче фиат Дубло фургон и мноо бяга :D
                    Ем аз исках да ти кажа че шанса тия километри дето показва като си го купил да са реални е малък, и най вероятно е на 380 000.А за 1.3 колко да бяга- днеска с 4 човека повече от 150 неможа, а доблото е и по тежко.
                    FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

infineon написа:
                      jimi69 написа:
                      infineon написа:
                      Ем аз исках да ти кажа че шанса тия километри дето показва като си го купил да са реални е малък, и най вероятно е на 380 000.А за 1.3 колко да бяга- днеска с 4 човека повече от 150 неможа, а доблото е и по тежко.
                      еми моя случей е такъв, пише 180 а е на 280 провериха ми го на диагностиката .колко гори твойта машина попринцип , аз имам един колега си купи чисто ново пунто 85 коня мулти джет 3.6 го показва на компа
                      Punto JTD

Коментар

Колеги с къв софтуер трябва да се направи диагностика, че да се видят реалните км? Аз като я карах, човека едвам се свърза с някав софт на бош да изчисти грешките..
                        FIAT Bravo 1.9 JTD GT 105ps

Коментар

jimi69 написа:
                          infineon написа:
                          jimi69 написа:
                          infineon написа:
                          еми моя случей е такъв, пише 180 а е на 280 провериха ми го на диагностиката .колко гори твойта машина попринцип , аз имам един колега си купи чисто ново пунто 85 коня мулти джет 3.6 го показва на компа
                          Малко гори, не съм го засичал от пълно до пълно но по борд комп извънградско показваше 3.0, градско 4.1 реално е към половин кило от горе.И мен ми е интересно как ги гледат реалните километри.
                          FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Мойта диагностика ми правиха във Фиат. Излезе грешка и пише грешката на колко км е регистрирана, така излезе колко е реално.Незнам дали само с оригинален софтуер на фиат трябва , имаше една програма ЕкуСкан ей тая http://www.fiatecuscan.net/ вземаш си кабел за 40-50 кинта VAGCOM и ако не стане поне ше можеш да си чистиш грешките :D
                            Punto JTD

Коментар

..... дали правилно съм разбрал, или искаш да сменяш пунтьовара заради сивик, че в банево сте си били праили гонки?Ако е така слагай едно чипче на тея 85 кончета и с тва леко купенце ще захвърчиш

Коментар

Working...
                              X