Не мога да повярвам, че като заклет фен на бензина пускам такава тема, но ето ,че стана и това обстоятелствата с новата ми работа налагат чести пътувания и реших да си сменя ХГТ-то, което обслужих преди няколко месеца с нещо по икономично като 1.9jtd(незнам още на кое купе точно). Та имам няколко основни въпроса:1. Как е като поддръжка мотора? Какви проблеми дава и т.н.2.Разход?3. След ремапване и някой друг мод какви коне може да се извадят от него?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнения за 1.9jtd
Collapse
X
-
1. Поддръжката е като на всеки дизел. Не са скъпи частите ,е зависи де има неща ,които са си скъпички. Аз сега на стилото имам да сменям демпферна шайба и шайба на алтернатора двете са около 300лв,но това са си консумативи.2. Разхода поне при мен на стилото в града е около 6/100 ,а извън града от 4.3 до 5.2 с мое каране.3. Тук вече не мога да ти кажа нищо.FIAT STILO 1.9JTD 2002
-
KUM4o написа:1. Поддръжката е като на всеки дизел. Не са скъпи частите ,е зависи де има неща ,които са си скъпички. Аз сега на стилото имам да сменям демпферна шайба и шайба на алтернатора двете са около 300лв,но това са си консумативи.2. Разхода поне при мен на стилото в града е около 6/100 ,а извън града от 4.3 до 5.2 с мое каране.3. Тук вече не мога да ти кажа нищо.Bravo HGT
Коментар
-
колега правилно сисе насочил това са едни от най добрите дизели .фиат наравиха еволюция в дизеловото двигателостроене именно с този мотор освен това всички нови технологии в последните 14г са на фиат-комънрейл,а сега и мултиеър.швабите могат самода завиждат ,защото не само не могат да направят такъв двигател ,но и евросъюза им спря от производство тяхната вликапомпа дюза.освентова второто поколение jtd-multijet се монтира на опел и сузуки,защо ли отговори сисам
Коментар
-
Карам трето жтд-105 кончета.Ами проблеми с мотора не съм имал НИКАКЪВ.Като разход е много добър при мен около5.2 навън и 7 в града но карам на късо-около 3.5 м.Проблема е че след ремапа не мога да си позная колата и педала все е до долу да наказвам разни помпи-дюзи :D Но ако имаш около 5 бомбета по добре е стилото и ремапа му е по силен!относно мапа ще ти кажа на лични!Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo
Коментар
-
kimirai написа:Карам трето жтд-105 кончета.Ами проблеми с мотора не съм имал НИКАКЪВ.Като разход е много добър при мен около5.2 навън и 7 в града но карам на късо-около 3.5 м.Проблема е че след ремапа не мога да си позная колата и педала все е до долу да наказвам разни помпи-дюзи :D Но ако имаш около 5 бомбета по добре е стилото и ремапа му е по силен!относно мапа ще ти кажа на лични!Bravo HGT
Коментар
-
smokie написа:kimirai написа:Карам трето жтд-105 кончета.Ами проблеми с мотора не съм имал НИКАКЪВ.Като разход е много добър при мен около5.2 навън и 7 в града но карам на късо-около 3.5 м.Проблема е че след ремапа не мога да си позная колата и педала все е до долу да наказвам разни помпи-дюзи :D Но ако имаш около 5 бомбета по добре е стилото и ремапа му е по силен!относно мапа ще ти кажа на лични!Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Re: Мнения за 1.9jtd
smokie написа:Не мога да повярвам, че като заклет фен на бензина пускам такава тема, но ето ,че стана и това обстоятелствата с новата ми работа налагат чести пътувания и реших да си сменя ХГТ-то, което обслужих преди няколко месеца с нещо по икономично като 1.9jtd(незнам още на кое купе точно). Та имам няколко основни въпроса:1. Как е като поддръжка мотора? Какви проблеми дава и т.н.2.Разход?3. След ремапване и някой друг мод какви коне може да се извадят от него?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Re: Мнения за 1.9jtd
emzo написа:smokie написа:Не мога да повярвам, че като заклет фен на бензина пускам такава тема, но ето ,че стана и това обстоятелствата с новата ми работа налагат чести пътувания и реших да си сменя ХГТ-то, което обслужих преди няколко месеца с нещо по икономично като 1.9jtd(незнам още на кое купе точно). Та имам няколко основни въпроса:1. Как е като поддръжка мотора? Какви проблеми дава и т.н.2.Разход?3. След ремапване и някой друг мод какви коне може да се извадят от него?Bravo HGT
Коментар
-
emzo написа:bravo/a/marea jtd105 - 200Nmalfa 145/146 jtd105 - 255NmСам виждаш, за каква фабрична разлика става дума.Bravo HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар