Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Показания за разход при стило ЖТД...?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Показания за разход при стило ЖТД...?!

Такааа от около седмица наблюдавам колата, че показва по табло каквото и скимне. Това ще рече че спирам на светофара, изключвам от скорост и моментния разход даречем от 3.5л/100км започва да нараства до към 8-9...без да форсирам или каквото и да е. На първа при тръгване колкото и леко да е, със или без подаване на газ почти винаги показва 25л/100км. Като я пускам по инерция на скорост редовно показва към 4.5-6/100...От време на време се оправя, но...!?Това по табло...Днес я закачих с екускан-а. Нямаше никакви грешки освен стандартната за еърбег-а. Нито за таблото нито за компютъра за нищичко. Направих една графика с нужното налягане на горивото и полученото такова. Както и изрзходвано гориво...следих внимателно и веднага като пусна колата по инерция на скорост всички показатели забиват на 0...като я пусна на свободна скорост си отчита малко. Про форсиране или просто при каране си поддържа "нормални стойности" поне по това което аз виждам. Но това което се вижда на компютъра се разминава сериозно с това на таблото?!?Молбата ми е, ако има колеги които знаят какви трябва да са точните цифри или забележат някакви нередности във файла да ми кажат. Другото е ако някой има идея как да го оправя това разминаване ли е какво е и аз незнам...да помогне...
    Прикачени файлове
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Нищо не си направил - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=64315Най-добре с по 3 параметъра макс.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ако искаш точни данни - 3-4 параметъра максимум.Ето ти един примерен файл с формули за горивото. По спомени ти трябват - total fuel, Rpm и скорост на движение.Погледни формулите и виж кой параметри ти трябват за да ги изведеш.Другото в таблицата е просто пълнеж.п.с Формулата в колонна J - ето това 2.5 трябва да е се промени на 2 за 1.9 двигателя ( че сметката при мен е за 5 цилиндъра)=B8*60*2.5*C8/1000/1.2802/1000
      Прикачени файлове
      Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

И при мен наблюдавам подобни бъгове- при тръгване винаги в първия момент показва 25/100, като пусна по инерция и в началото показва 4-5 и след това пада на 2/100, дори като карам с 90 по инерция и ми се вижда невъзможно за 1 час с тази скорост на празен ход да изгори 2 литра нафта.Отделно някой път като съм бил на моторна спирачка и подам газ и компа продължава 4-5 минути след това да показва 2/100 въпреки че давам газ.
        http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
        Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
        FIAT БРАВО 1.2 16v
        ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
        FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

@infineon - няма аномалия в описанието ти.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

сега сутрин докато загрее на място и пре мен е 25/100, макар да трябва да е литра в час до колкото знам при спускане на скорост над 1000 оборото трябва да е 0 разхода...тъй че нищо необичайно - важното е кво ще каже колонката на бензиджийницата!!!! сфиркай си, нсъ вкарвай във филми....
            Fiat Punto 1.1-Синята птица
            Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
            Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
              сега сутрин докато загрее на място и пре мен е 25/100, макар да трябва да е литра в час до колкото знам при спускане на скорост над 1000 оборото трябва да е 0 разхода...тъй че нищо необичайно - важното е кво ще каже колонката на бензиджийницата!!!! сфиркай си, нсъ вкарвай във филми....
              Мда проблема идва от това, че на загрял автомобил, по нанадолнище на скорост без да подавам газ примерно на 4-та или 5-та предавка ми показва 7-8-9л/100км разход по рабло!??Отделно на място като работи пак показва някакви невероятни стойности. От там незнам дали не лъже и мярката за количеството гориво в резервоара? за 30лв нафта минах към 90км...и ми светна лампата....сега в София средния ми разход е 7л/100 при все че карам само по околовръстното във време в което няма трафик...и редовно сутрин си я чакам поне 2-3 минути да постопли Днес ще направя няколко графики с различни показатели да видим какъв ще е резултата. Преди седмица по пътя за Перник по магистралата на 5-та ми показваше 10-11л/100км разход...!? при скорост ~95км/ч...и газ натисната толкова, че да си поддържа скоростта...

Коментар

На място няма загряване, излишна загуба на време и нафта.Не ми звучи много логично, но някой беше писал , че при силно запърсен МАП сензор, борда се лъже.А ако не си го чистил, вярвай ми - силно замърсен е.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

А стерлаката за нафтата има ли някаква зависимост от показанията на борда ,защото ми се вижда адски неточна. Карам и примерно показва първата чертичка ппреди да светне лампата спирам след малко ,паля и оп стрелката паднала с 3-4 мм.
                  FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Ето новите данни...Продължава да показва разни щуротии...пускам я по инерция и от 4 до 2.0/100 пада за 15-20сек като се чуди постоянно...МАП-а за съжаление не мога да го отворя...достъпа е силно ограничен а самия датчик е с някакви странни винтове като звезда 5-ца и немога да намеря инструмент да ги развия. Нямам и удобен канал за да бъркам и да го сваля...а МАП-а ми така или иначе не работи...сигнала от датчика ходи като луд...и при Desire air intake примерно 280 ми показва 28...при 500 - 35-40-50...
                    Прикачени файлове

Коментар

И 3те лога не вършат никаква работа.За МАП-а ти трябва имбус, Г образен.Вадиш конектора на ЕГР , за да не ти пречи.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Защо си логвал Fuel Metering mg/i Трябва ти само Total Fuel Quantity mg/iКакто и скорост на движение.Погледна ли лога с формулите който пуснах по горе в темат ?
                        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Working...
                        X