Здравейте колеги, имам Фиат Стило мулти вагон, 1.9JTD 115к.с. Бях забелязал теч на месло и когато подам рязко газ примерно на 2-ра или 3-та предавка бълва кълбо черен дим, но разходът на колата е добър. Това е преди като рециклирахме турбината, след рециклирането, няма теч на масло, но кълбата дим си ги има, но се появи и едно предръпване при ускоряване, както и при постоянна скорост, а на моменти, когато поддам газ, се губи и мощността и предницата леко забива. Компютъра беше показъл проблем с подгревните свещи, сменихме ги всичките, макар, че само една беше изгоряла, след това само веднъж се показа грешката, но като изгасих и запалих изчезна. Казвам го, защото да не би да има някакво значение. Но придърпването е доста не приятно, но преди рецклирането го нямаше този проблем.Предварително благодаря на отзовалите се !Btw - сложих добавка Golden Eagle, изминах с нея 100км., но е рано да се каже.. забравих да го спомена, ако има значение.Също така, колата държи стабилни обороти на празен ход, но когато е студена леко играят около +- 10-20 оборота в рамките на няколко секунди и след това е нормално. Друго, което се сещам, че при диагностиката, когато сменях свещите, човека, каза, че двигателя работил перфектно, сигурно такива са били показателите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
1.9JTD - Придърпване и намаляване на мощност
Collapse
X
-
Колата чипосвана ли е ?Направи лог на 4та от 1500рпм до 4500рпм със следните параметри:- обороти на двигателя - - напрежение на дебитомера- boost pressure- desired boost pressureА ако не си запушил ЕГР-а , сега е момента да го направиш.Също и проверка на всички въздушни пътища.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
-
emzo, колата не с чип, 115к.с си е. Този лог май на диагностика се прави, ок. То този ЕГР-знам, че е за газовете, но до там, друго незнам за него ), знам, че някой го запушват за повече въртящ момент на ниските обороти, при неговото запушване има ли някакви рискове за двигателя, турбото ? Очаквам и мнения от други колеги, emzo, Благодаря за бързото включване !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар