Хайде колеги да направим едно мини форумче за всичко свързано с 1.9 ТД.Как да познаем добрия двигател, къде можем да направим добра диагностига, кои са най-добрите консумативи, къде са най-качествени и на добра цена. Слаби и силни страни. Среден разход.Просто да обменим опит всички, тези които вече са минали по пътя на покупката, смяната и впечатленията и тези на които тепърва им предстои да минат по него.Надявам се да стане добра дискусия с много мнения!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Всичко свързано с 1.9 TD на Marea/Brava/Bravo
Collapse
X
-
Диагностика: в специализирани сервизи за дизелови двигатели - в София - "Супер Дизел", може и "Италсервиз" на 4-ти километър.Среден разход: Зависи от задволанното устройство :D градско до 8,5 л максимум при яко ръчкане, извън - при скорости между 120-140 до 7 л. Това ми е разхода при не диагностицирана помпа и дебитомер, който е за смяна. Но пак зависи и с каква нафта караш. Аз препоръчвам по-скъпата на ОМВ и Шел.Слаби страни: фаровете, въздухомер/дебитомер, трети стоп, задна чистачка, ел. стъклата. Ако дизеловата ти помпа е Lukas ще се видиш в приключение,къде да я диагностицираш. Има сервиз на Lucas в София, но още не съм го проверил, защото се пазят да не се преработят само от 9 до 16,30 часа.Качествени части на ниски цени: HIT-KO от ЯмболЗадължително след като си купил TD или пък JTD си направете диагностика в дизеловите сервизи. Разходът ще се намели значително.
-
КАрайте смело смяна на консумативи само и за нафтата съм абсолютно съгласен само Шел и Омв.Сваляйте бронята и на пароструика за измиване на радиаторите които са 4 на брой при 1,9 тд с климатроник.За маслото под десния фар,за охлаждане на въздуха от турбината под ляв фар/интеркулер в него имах едно италианско птиче изсъхнало/ и двата отпред клима и охлаждане мотор.Измиване отвън с обесмаслител.Разход на гориво извънгр.от 80 до 110 5,5/6,0:от 110 до 135 около 6,5/7,0 при скорост 150 и яко ръчкане което не е хубаво да се кара с над 3000 оборота 7,5 на дълго този разход трудно се прескача.За градското прогноза не давам мога да я кача и на 11 на 100.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
156 m-jet
Реклама
Collapse
Коментар