Здравеите! Тази вечер докато се прибирах както си карах зад един камион и реших да го изпреваря трагна добре но точно когато трагнах да се прибирам в моето платно уви почна да придрапва една такава не сам я вкарвал ж кои знаи какви убороти някаде до кам 3000 но з а този двигател не са много това започна да го прави редовно след 2000 но има и една подробност маслото е на мин възможно ли е някои датчик да прави някакъв проблем?Иначе отр място си пали без никакъв проблем също и на скоро почна д а ми прави номера стрелката която показжа колко гориво имам пада ми на 0 изведнаж се качва на нивото което имам и така,друг проблем е че понякога си мени уборотите в границата на 900 до 1000,също така и ако искам да задържа на 2000 на място не иска, но когато е в движение няма проблеми . Понеже бях приваршил горивото на кам 5 литра и заредих от лукоил ако това има някакво значение но много след това ми напвави този странен проблем с придрапването сега ще ида да развия пробката на нафтеният филтар но надали ще е от него щото като спрях да погледна защо придарпва трагнах с много гас и отзад остави мнооооооого голяма черна пушилка .Даваите съвети от какво може да е че с е побърках .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Много странен проблем при фиат мареа 2.4 125 тд!!!!!!!
Collapse
X
-
Re: Много странен проблем при фиат мареа 2.4 125 тд!!!!!!!
marea2.4 написа:Здравеите! Тази вечер докато се прибирах както си карах зад един камион и реших да го изпреваря трагна добре но точно когато трагнах да се прибирам в моето платно уви почна да придрапва една такава не сам я вкарвал ж кои знаи какви убороти някаде до кам 3000 но з а този двигател не са много това започна да го прави редовно след 2000 но има и една подробност маслото е на мин възможно ли е някои датчик да прави някакъв проблем?Иначе отр място си пали без никакъв проблем също и на скоро почна д а ми прави номера стрелката която показжа колко гориво имам пада ми на 0 изведнаж се качва на нивото което имам и така,друг проблем е че понякога си мени уборотите в границата на 900 до 1000,също така и ако искам да задържа на 2000 на място не иска, но когато е в движение няма проблеми . Понеже бях приваршил горивото на кам 5 литра и заредих от лукоил ако това има някакво значение но много след това ми напвави този странен проблем с придрапването сега ще ида да развия пробката на нафтеният филтар но надали ще е от него щото като спрях да погледна защо придарпва трагнах с много гас и отзад остави мнооооооого голяма черна пушилка .Даваите съвети от какво може да е че с е побърках .
-
Почистването на горивната система предлаггам да направиш с добавка Лики Моли, която е за почистване на дюзи и горивна система като цяло. Ако мислиш че си наливал калпава нафта от измислени бензиностанции, вади цедката, но моята веднъж я вадих и беше като нова след 2 години в БГ. Напълни резервоара като първо сложиш от добавката според инструкциите за дозиране + 20% за по-силен ефект. Но не наливай редовно добавки, веднъж в годината е достатъчно, полезно и безопасно. Черния облак зад теб е нещо нормално при такова настъпване, но колко ще е голям зависи и от това каква нафта наливаш. Ползвай добавката преди смяна на горивния филтър, че не се знае какви гов.. ще изкара от горивопроводите, а те реално са най-податливи към запушване.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Отново се появи същият проблем.Възможно ли е ниското ниво на маслото да прави този проблем ??Сменях горивен филтар не вярвам да е от него .Ако подажането на газта е електронно което сигурно е такова но нз не разбирам много много то да прави проблемадо 2000 уборота няма проблем но мине ли ги почва много гадно да трагва и да спира.Аз все пак откачих акомулатора не вярвам да се оправи но да пробвам все пак.След като почна да го прави този номер днес минах 2 километра и изгасна сама на празен хот но като завъртях си брамна без никакви проблеми .колегата в по горните постове каза да я закача на диагностика ако примерно видя каква грешка дава възможно ли е да открием каде точно е проблема ??Помагаите че сам с е видял в чудо,но пак и ми идва и мисалта че ако не отива много гориво затова може да но пак щеше да пуши бяло но незнам аз не разбирам почти нищо по тия двигатели и се надявам вие да помагате като по компетентните .
Коментар
-
цедката в резервоара задължително я изчисти при мен така се орпави http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F3%F6%F3%ED%E0Fiat Bravo TD100
Коментар
-
marea2.4 написа:Отново се появи същият проблем.Възможно ли е ниското ниво на маслото да прави този проблем ??Сменях горивен филтар не вярвам да е от него .Ако подажането на газта е електронно което сигурно е такова но нз не разбирам много много то да прави проблемадо 2000 уборота няма проблем но мине ли ги почва много гадно да трагва и да спира.Аз все пак откачих акомулатора не вярвам да се оправи но да пробвам все пак.След като почна да го прави този номер днес минах 2 километра и изгасна сама на празен хот но като завъртях си брамна без никакви проблеми .колегата в по горните постове каза да я закача на диагностика ако примерно видя каква грешка дава възможно ли е да открием каде точно е проблема ??Помагаите че сам с е видял в чудо,но пак и ми идва и мисалта че ако не отива много гориво затова може да но пак щеше да пуши бяло но незнам аз не разбирам почти нищо по тия двигатели и се надявам вие да помагате като по компетентните .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар