От скоро си купих тази машина Bravo 1.9 TD. Понеже чух че дизел харчи по-палко. При мене среден разход околло 8 - 8.5л. / 100км мешано. Сменен въздушен и горивен филтър, термостата работи добре. Понеже за пържи път карам дизел - дали това е нормално, ако не моля помогнете - какво трябва да направя или към кого трябва да се обърна за помощ ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на Браво ТД 1.9
Collapse
X
-
nicko написа:Горивото е от много голямо значение, а също и колко ти е тежък кракът.Пробвай с нафта от Lukoil, примерно тази в Люлин.
Коментар
-
И аз имам Брава 1,9 ТД 100. По каталог разхода е 8.7 градско, 6.5 смесено и 5.3 извънтрадско. За съжаление градско разхода ми е твърдо 9. Извън града лятото ми направи около 6 с климатик. И мен ме притеснява големия разход. Колегите с бензина по форума пишат, че след махане на катализатора им е паднал разхода. Дизела има филтър за твърди частици. Незнам ако се отстрани дали няма да окаже ефект.
Коментар
-
kuki написа:И аз имам Брава 1,9 ТД 100. По каталог разхода е 8.7 градско, 6.5 смесено и 5.3 извънтрадско. За съжаление градско разхода ми е твърдо 9. Извън града лятото ми направи около 6 с климатик. И мен ме притеснява големия разход. Колегите с бензина по форума пишат, че след махане на катализатора им е паднал разхода. Дизела има филтър за твърди частици. Незнам ако се отстрани дали няма да окаже ефект.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Има малко филтърче което е в резервоара на самото смукателно маркуче. Поне на моето Уно има. Разходите ми са големи ама чесно казано карал съм Форд Ескорт 1.8тд чийто разход не можах да сваля под 8/100 градско като на моменти стигаше до 11. Извън града падна драстнично под 6 и то при гонка. Темпрата на брата също похарчва доста. Турбото вкарва повече въздух значи трябва да има повече гориво.
Коментар
-
mnaumov написа:Имам Fiat Marea 1.9TD харчи 5.4 извънградско и 6.5 градско(при нежно каране)Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Lancia Y
Коментар
-
Това, което виждам от книжката на Бравото е че TD100 модела е с помпа Lucas. Има интерколер, т.е. двигателя е сравнително нова концепция. Това, което искам да разбера е начина на действие на автоматичния обогатител. Смятам, че той е в основата на големия разход в града. Карал съм Golf III, който е с ръчен обогатител и ако го забравиш в града се получава същия голям разход. Ако някой има познания по този обогатител нека напише.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар