Здравейте колеги.От 1 седмица насам всяка сутрин имах 1-2 капки масло в гаража и ходих на майстор, огледа колата и ми каза, че турбината ми е тръгнала и трябва да го сменя. Но понеже набързо го огледа, и ми се ще да е някакъв маркуч а не турбото.Искам да знам ако ми е тръгнало турбината (както казва майстора) можели да си купя с променлива геометрия турбина и да я монтирам на моята кола? И какво друго ще ми е нужно да сменя? И понеже сам с ремап, ще трябвали наново да ми настроят колата(ако стане турбината). Мерси от сега.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с турбината на мк2 Пунто
Collapse
X
-
То хубаво да сложиш турбо с промелнива геометрия, но при теб няма кой да я управлява!Така че с две думи не става! Има вариант да се направи, но ще е доста скъпо и няма да си оправдава парите! А и сигурен ли си че твоята турбина си е заминала!От къде точно капе това масло???Alfa Romeo GTV 2.0 16V - 150к.с.
Аlfa Romeo 145 1.3 Boxer - 90к.с. - ex
Аlfa Romeo 33 1.7 8V Boxer - 1?? к.с.
Alfa Romeo 156 2.4JTD - 136к.с+
-
Всички майстори първо сменят турбини,а след това започват да търсят реално проблема(ако мислят де над това което виждат) и всичко си остава за твоя сметка.Осигури си достъп до турбината и сам си я провери(има теми как става това) преди да вярваш на един елементарен поглед на твоя "майстор".AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
Kawasaki ER-6n'2012
Коментар
-
Огледай всичко около турбината много добре, че на едно Мондео искаха да сменят турбината заради едно маркуче за 5 лв. Сума и специалисти го гледали, и в Мото Пфое дианостики, накрая в един сервиз покрай ремонта на помпата му оправиха и турбото срещу 7 леваОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
hol1gans написа:Ми мерси на всички, но не можах да открия тема за сваляне на брони и проверяване на турбината, че не сам много запознат с тези нещаAlfa Romeo GTV 2.0 16V - 150к.с.
Аlfa Romeo 145 1.3 Boxer - 90к.с. - ex
Аlfa Romeo 33 1.7 8V Boxer - 1?? к.с.
Alfa Romeo 156 2.4JTD - 136к.с+
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар