Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1.3 MJTD подскачат оборотите при спиране.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

To проблема не е в съпротивлението, а в това , че педала не го натиска.Не казвам, че и при пунто е така де, ама приемам че си видял, че се натиска.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

... бе така или иначе дига яко оборотите и не е ясно защо .. май ще ходиме на диагностика

Коментар

To това е трябвало да направите отдавна или сами да си я погледнете
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          To това е трябвало да направите отдавна или сами да си я погледнете
          Браво ти откри топлата водЪ То това е ясно, просто ми се искаше някой който е имал подобен ’проблем’ да сподели от кво е

Коментар

Някой да има други идеи? не мога да го хвана от какво зависи.Вече не му подскачат оборотите, а само падат и после се вдигат на 800.Чакам да ми дойде адаптера за диагностика и като дойде ще го закача да гледам в движение какво се случва.
            http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
            Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
            FIAT БРАВО 1.2 16v
            ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
            FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

emzo написа:
              ЕЛМ-а става, версия 1.3 или 1.4.В ибей има 1.5, които са 1.2 реалноИ с ваг-ком става.
              И с кабела за БМВ от Склад 66 става.Предимствата пред кабела на ВАК-КОМ са че четеш ФЕС,всичко по ОБД 2 и ЕОБД,всички двигатели на БМВ без Е36 двигателя.

Коментар

За ИНПА ли говорим ? Да не би да е с мултиплексор вътре ?
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  За ИНПА ли говорим ? Да не би да е с мултиплексор вътре ?
                  Интерфейс (кабел) BMW OBD за INPA и GT1 DIS - USB порт .Не знам да има мултиплексор.Добре се работи с него.

Коментар

Проблема май е свързан с тока или нещо по само адаптацията.Бях разглобил клемите на акумулатора за да ги гресирам и почистя за половин час и след това като тръгнах за 10 минути сигурно 10 пъти го направи, почти при всяко натискане на спирачките, след като покарах повечко почти изчезна, и сега пак го прави много рядко.Дизеловите Еку-та имат ли самоадаптация след откачане на акумулаторатора като бензиновите?
                    FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

По принцип не, знам ли го тва Марели твоето .....
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Тия новите имат адаптивни режими и с феса могат да се занулят-а относно проблема на колегата почти съм сигурен че е регулатор на налягане!
                        ALFA ZLODEO 156 2.4 JTD=140PS

Коментар

Карам Корса с този двигател същият проблем го има и при мен. Корсата я купих нова и още от началото започна да го прави, не съм търсил проблема а вече е на 40 хил. и няма промяна. Поинтересувах се и доста хора с този двигател се оплакват от този проблем. Така че реших че е някакво фабрично бъгче на двигателя и предпочетох да оставя засега нещата така.

Коментар

Ако е гаранционна потърси решение на проблема.Я нов софтуер, я нови компоненти, не може да няма решение.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

kat написа:
                              Карам Корса с този двигател същият проблем го има и при мен. Корсата я купих нова и още от началото започна да го прави, не съм търсил проблема а вече е на 40 хил. и няма промяна. Поинтересувах се и доста хора с този двигател се оплакват от този проблем. Така че реших че е някакво фабрично бъгче на двигателя и предпочетох да оставя засега нещата така.
                              При теб свързано ли е с натискане на спирачката?Забелязах при мен че на студен мотор и пусната по инерция като натискам плавно спирачката по 2 пъти един слд друг, на второто натискане винаги го прави това с оборотите. За 200 метра я накарах колата 3 пъти да го направи.Сега се замислих тоя вакума за спирачките да не би да се ползва за управление на ЕГР или нещо подобно?
                              FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Да гаранционна е но не искам все още да се пипа по колата а и както написах според мен проблема е фабричен. Когато ходих за смяна на маслото споделих проблема с човека който приема колите и коментара му беше "да така правят" и така си остана всичко. Да колега свързано е с натискане на спирачките и го прави само сутрин и само когато е студено и преди да е загряла лятото няма проблем. Също така забелязвам че го прави точно в момента когато колата спира имам в предвид точно момента когато от движение колата застава в покой.

Коментар

Working...
                                X