Колеги от няколко дена ми прави впечатление един малко дразнещ чуруликаш звук ! Един колега преди известно време беше писал за същото нещо , но така и не можах да го намеря!И си спомням , че беше пробвал с леко поливане с вода на ремъка и чуруликането изчезваще , така е и при мен! Ето едно клипче :http://vbox7.com/play:829839f555Според мен има вариант да е от самият ремък , защото докато е студена колата не свирука , и след 5-6 минутки като се покара почва да ми пее , а иначе ремъка ми се струва достатъчно опънат , но незнам самият ремък не е кофти , иначе е на 5 месеца ремък , не е стар!НЯкой ако се е борил с такова нещо нека даде съвет!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Марея 100ТД , леко чурулика
Collapse
X
-
anatolii написа:Имах същия проблем преди време,с почти нов ремък. Сложих друг ,но смених и обтяжната ролка.Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
-
Ще я видиш обтяжната ролка. В крайна сметка всички сме минавали през "щурци" "чуруликане" и прочие, но всеобщото мнение е, че основен виновник е именно обтяжната ролка независимо колко е нова. За малък период от лятото на първо сутрешно палене си "чуруликах" в синхрон с птичките. От 10-15 дена пък нямам никакви звуци. Преди близо две години проблем ми направи паразитната ролка и то без да се обади - ей тъй в движение затегна и изплю ремъка...Или както казват хората големите бели стават без болка... :DA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Незнам дали да не пробвам първо с някакъв спрей да напръскам ремъка , защото като бях на морето , ходихме на плаж на резиденция Перла на Приморско , и там през гората като се минаваше , беше страшен прахоляк и незнам дали от този прахоляк не се насъбра по ремъка и да се опитва да приплъзва , или с спрей дълбокопроникващ смазващ имам да пробвам да напръскам ролките , да видя дали ще има някакъв ефект , и чак след това да сменям каквото и да било?Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Коментар
-
Ами колега и аз мислех че може да има нещо , но чуруликането беше 3-4 дена , сега от тогава го няма , и всеки ден гледам като е запалена дали ремъка и шайбите нещо не играят , но няма никакви признаци за нищо такова , ще хвърлям по едно око , и ако забележа нещо ще търся ролка , засега мисля да не я барам..Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар