Здравейте и честит празник на всички фенове на FIAT. От 16 години съм в отбора на VW /6 години Passat и 10 години Golf и двете с бензинови мотори 1.8 и 1.6/, но вече съм решил да сменям. Харесъл съм Bravo дизел, но поради факта , че живея в Чирпан ми се иска да е най-елементарният двигател. Липсата на сервиз ще ме кара да се оправям сам. Не съм почитател на оборотите и 75 конски сили ми стигат. Преди да пиша темата съм свалил и подробно изчел цялата документация във форума за Bravo/Brava, като и повечето теми във форума. Според мен основната разлика между 75 к.с. и 100 к.с. е компресора . Така ли е според вас колеги??? Споделете Вашето мнение и предварително благодаря на всички които ще ми отделят време. Смяната е кардинална..сменям марка и гориво !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Bravo 75 к.с моля спецовете при дизелите за съвет
Collapse
X
-
Разликата м/у ТД75 и ТД100 е в компресора ,ГНП и наличието на охладител на въздуха от турбината.На ТД100 ГНП има комуникация с налягането на въздуха в колекторите и от това определя порцията гориво.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
От почти 5 години в нашето семейство,сме с ТД100 и мога да кажа,само положителни неща,за него.А и разхода на гориво е един и същ,на ТД75 и ТД100.Но съм абсолютно сигурен,че ТД100 ще те радва повече,макар и да казваш ,че не си любител на скоростите.Намериш ли читава кола,с този мотор,моят съвет е взимай я,няма да съжаляваш.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Re: ?
antonix написа:И още едно въпросче, на PDF -фа за Bravo/Brava има описан мотор 1.9D който е 48 kw /65 к.с. . Толкова ли е рядък, че досега не съм видял Bravo да се продава такoва ?
Коментар
-
Re: ?
wwalker написа:antonix написа:И още едно въпросче, на PDF -фа за Bravo/Brava има описан мотор 1.9D който е 48 kw /65 к.с. . Толкова ли е рядък, че досега не съм видял Bravo да се продава такoва ?
Коментар
-
ТД 100 коня не ти ли харесва? Поддръжката му не е чак толкова сложна и скъпа. И защо се плашите от турбото, то си е там както и двигателя. При читав екземпляр няма да имаш ядове. Пък и никога не е излишна малко мощност отгоре, при положение, че и ТД 75 пак ще ти гори същото. Карал съм дизел без турбо преди мареата, и повече никога дизел без турбо. Това си е мое мнение, но все пак замисли се.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар