Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Замисляне при тръгване Stilo JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Замисляне при тръгване Stilo JTD

Не знам дали е проблем ,но когато потеглям има едно замисляне на колата ,в което тя не ускорява и чак когато натисна педала още малко тръгва изведнъж все едно до сега някой я е дърпал назад и я е пуснал. Също ми прави впечатление при потегляне трябва да давам малко повечко газ ,примерно при тръгване в стръмен баир понякога не може да се изфорсира и се опитва да гасне и трябва да натисна съединителя и да я изфорсирам до към 1400-500 оборота и всичко е ОК. Няма записани грешки ,нямам светещи лампи по таблото. Дали е възможно да е от педала на газ-та?
    FIAT STILO 1.9JTD 2002

съединител ?

Коментар

Или машинката на съединителя. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...er=asc&start=0
      Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

Коментар

Машинката я гледах още като слагах темпомата и си работи чудесно. За съединителя какви са му признаците?
        FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Я пробвай на 5-та предавка при 50км/ч намачкай газта до долу, ускорява ли/тресе ли, буксува ли.

Коментар

Пробвах това туко що. Тръгва да ускорява слабо до към 65-70 и от там вече почва да надува турбото ,нито тресе ,нито буксува ,оборотомера и скоростомера се движат в синхрон.
            FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Значи съединител/маховика са ти ОК.

Коментар

Няма начин да тръгнеш на стръмно без да и дадеш малко газ. Влизането ми в гаража е с голям наклон, ако не я вкарам в 1400-1500 оборота ще изгасне. Тръгва и губи мощност.

Коментар

Имах подобен проблем. Когато ускорявах при първоначално натискане на газта колата се замисляше и после тръгваше все ено някой ме е ритнал отзад :D . Проблема беше, че ми заяждаше ЕГР-а. След изолирането му проблема изчезна. Говоря за ТД100. Успех!
                  НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Коментар

chaveto написа:
                    Няма начин да тръгнеш на стръмно без да и дадеш малко газ. Влизането ми в гаража е с голям наклон, ако не я вкарам в 1400-1500 оборота ще изгасне. Тръгва и губи мощност.
                    Може би проблема не е в колата ,а в мен защото до сега съм карал само бензин ,а дизел карам от 10к.км. Иначе като я изфорсирам до към 1400-1500оборота никакви проблеми.
                    FIAT STILO 1.9JTD 2002

Коментар

Огледай маркучите от въздушния филтър до турбото за пропуски, т.е. за възможни места да замуква по малко въздух, неизмерен от дебитомера. Малко да има и се отразява най-вече вниските обороти.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                        Огледай маркучите от въздушния филтър до турбото за пропуски, т.е. за възможни места да замуква по малко въздух, неизмерен от дебитомера. Малко да има и се отразява най-вече вниските обороти.
                        Точно при Стилото едва ли ще окаже влияние, няма да навлизам в подробности.

Коментар

Най вероятно колегата си няма проблем с колата. Не може да тръгне в голям наклон без газ. Все пак това е турбо мотор а турбината на 1200об/м не надува и при наклон това си е проблем. Ако има проблеми с ЕГР-а въздуховодите.... най малкото което е, че ще пуши в повече.

Коментар

chaveto написа:
                            Най вероятно колегата си няма проблем с колата. Не може да тръгне в голям наклон без газ. Все пак това е турбо мотор а турбината на 1200об/м не надува и при наклон това си е проблем. Ако има проблеми с ЕГР-а въздуховодите.... най малкото което е, че ще пуши в повече.
                            Ако цепнатината е между дебитомера и турбината няма да пуши
                            FIAT BRAVO JTD105 - Турбо IHI RHF5 VL18, JTD115 инжектори, генерация на 60мм, къстъм ремап, ХГТ маховик и съединител, маслен радиатор.

Коментар

mitaka_neikov написа:
                              chaveto написа:
                              Ако цепнатината е между дебитомера и турбината няма да пуши
                              Ама няма и да върви и ще се форсира мудно :D

Коментар

Working...
                              X