Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От TD 100 към JTD възможно ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

От TD 100 към JTD възможно ли е?

Идеята ми е да не сменям двигателя а следните елементи.1.Вместо ГНП помпата от JTD.2.Дюзите дали ще паснат на мястото на тези на ТД 100?3.Компа с всички кабели за управление на JTD агрегата.4.Педала за управление на количеството гориво.Конструктивно ТД и JTD би трябвало да са еднакви с разлика единствено в дюзите или греша някъде.Дали няма разлика в главите им?
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Re: От TD 100 към JTD възможно ли е?

Tornado написа:
    Идеята ми е да не сменям двигателя а следните елементи.1.Вместо ГНП помпата от JTD.2.Дюзите дали ще паснат на мястото на тези на ТД 100?3.Компа с всички кабели за управление на JTD агрегата.4.Педала за управление на количеството гориво.Конструктивно ТД и JTD би трябвало да са еднакви с разлика единствено в дюзите или греша някъде.Дали няма разлика в главите им?
    Ето това е нещо което ми е много интересно дали може да стане. Ще чакам отговори с интерес. Честно казано според мен няма как да стане росто със смяната на тези части, но ще ми е интересно да разбера наистина дали може или не.
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Tornado написа:
      Трябва ти и цялата рейка с все датчици по нея, дебитомера незнам дали е същия, помпата в резервоара трябва де се провери също така. Не съм сигурен дали общата сума на манипулацията няма да ти дойде повече, от колкото да купиш цял двигател с оборудването около него. После продаваш твоя и си в бизнеса.

Коментар

Tornado написа:
        Приятел забрави я тази мечта!!!Моторите колкото са еднакви толкова и са различни!Различна е главата,буталата,цялата горивна уредба,управлението и,ангренажния ремък и той е друг,да не говора за това че има ел.помпа в резервоара което говори и за друга инсталация.Не си го и помисляй!JTD-та има на много изгодна цена,и ако търсиш комфорта бих ти препоръчал нещо наистина което си заслужава.Успех!

Коментар

Tornado написа:
          Леле братче колко години си във форума :D .Как да няма разлика във главите-твоята е с бренери и половината горивна камера е във кратуната.Ами буталата нямат нищо общо тези на ТД100 със тези с тороидална горивна камера на ЖТД.Само дотук не си заслужава галимацията.Незнам вече наистина за разлики във мотовилки,колянов вал.. ами съединителя? Aз лично моя Фиат го продадох миналия месец,но да си призная го купих 2008г единствено и само заради "Комън-рейла"защото наистина това е уникален мотор за този,който може истински да го оцени. http://vbox7.com/play:a0577f495c
          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Я виж тази обява http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=77240, дали не е по лесен вариант?! Не искам да те отказвам , просто коментирам!едит: като гледам двигателя е незасегнат
            Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
            Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
            http://www.keepfighting.ms

Коментар

Working...
            X