slonikon написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Една Мареа ТД100
Collapse
X
-
EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
-
съжалявам, колега. наистина не помня какво бяха сменили, защото, първо "майсторите" естествено не ми обясниха изчерпателно и второ, тогава още не си поправях колата сам и не ме интересуваше. единственото, което помня е, че ми казаха "едиквоси се е спукало и хвърля върху двигателя, ще ти излезе 10 лв, щото ще ти пригодим от ... няква тръбичка". в предния си пост исках да кажа, че трябва да се огледат много внимателно, и бавно, всички елементи на охладителната система, при запален, но незагрял двигател (за да няма моментално изпарение). все пак, на хора с голям опит им отне 2 пъти по два дни, докато открият дупката.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
willow75bg написа:Просто ТД100 мотора има навика да прегрява,ако не го следиш.Много бързо хвърля гарнитура или криви главата.Всичко е въпрос на потдръжка.Малко да запече термоса затворен и докато се огледаш и ето ти белята.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Такова количество вода как мислиш ще мине през двигателя??? Отнякъде е шуртяла водата и ремонта е нямало да излезе повече от 200 лв. Друго е да прави като моята-на 1000км по 300-400мл антифриз...За отваряне на двигател е,ама като няма пари,доливам и се моля да се задълбочава проблема. Поне няма вода в маслото и го духа през ауспуха. А за тия 1000лв,на части да я разглобиш само и ще и вземеш много повече...Ако ми изпадне такава оферта и имам сумата,хич няма да мисля!!!ex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:Друго е да прави като моята-на 1000км по 300-400мл антифриз...За отваряне на двигател е,ама като няма пари,доливам и се моля да се задълбочава проблема. ...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Е добре,само предполагам,нищо лошо не съм казал.Просто немога да си обесня,как може да изчезват 3 литра за 20км.Иначе и мойта си гълта водичка,по 100-200 грама на около 2000км,така е от доста време.Но аз за мойта не мога да разбера,от главата ли е или има пукнат маркуч.Защото е твърде малко количеството,за да прави пара отзад,.Надявам се,да не ожаднява повече.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Да ама зави си,колко водичка пийва,или направо гълта.На моята не съм виждал пара,само когато е под 0 градуса,но тогава,много дизели изкарват пара.Иначе на стария Рапид лятото на 30градуса изкарваше пара,представи си колко жаден е бил.Fiat Punto`04 1.2 60hp.
Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.
Коментар
-
Dimo_J написа:все съм се чудел, ако е глава дали отзад от ауспуха няма да пуши бая?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар