Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Една Мареа ТД100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Една Мареа ТД100

Колеги видях една мареа в една обява .Беше доста ефтина, ама някой може ли горе долу да ми нахвърли вероятните причини поради който се случва следното: Цитирам от обявата "Всичко в колата работи, платена гражданска отговорност,преглед и винетка за 2011г., но има проблем-двигателят загрява,водата изчезва иначе колата е в движение карам си я, но доливам вода."Цената на колата е 1000лв

няколко са вариантите,и мойта губи вода,но от капачката на разширителния съд-от самото казан4е като я затегна много и съска.

Коментар

По-добре се откажи.Но пък,ако си навит да я взимаш,задължително я закарай на сервиз.Проблема може да е дребен,но може и да съжаляваш после.
      Fiat Punto`04 1.2 60hp.
      Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
      ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

А какъв по-сериозен проблем може да е И аз имам подобен проблем. Няма признаци да влиза антифриз в маслото. А го губя. Доливам само концентрат. Вижда се, че не изпуска през капачката. Онзи ден като ходих на Кръстова гора яко я загрях и след това долях почти цял литър. Иначе не загрява, но все пак лятото гледам да карам с климатик и от това държи в норма температурата, а през зимата нещо трудно загрява
        Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

Явно всички Фиат-и,Алфи и Ланчи губят вода .Изпарява ли я какво я прави тази вода незнам,но моята като я продадох скоро и аверчето на което я дадох ми вика,че през ден наливал вода .Голям срам,но няма накъде.Вчера дойде и му сипах една добавка със стружки дано се задържи малко,ама не се знае пак.Оглеждал съм я навсякъде преди да я продам-капчица не капе и не просълзява от никъде.Имам макар и малки съмнения за радиаторчето на парното и то точно както казва,колегата преди мен се случи зимата,когато долях 1 литър концентриран антифриз.Оттогава губи по-повече в сравнение преди да го долея тази помия .Ходихме вчера заедно с него до Евро 07 да питам колко струва едно радиаторче за парното и момчето каза,че имат само китайски някакви за 40лв.Помолих го да ми го даде да го поогледам,но наистина такава крехка и фалшива изработка,честно никъде не съм виждам,а и другия проблем е че се продаваше без О-пръстените .Така,че предпочетохме добавката със стружките мисля по-зле не може да стане.Наистина пък сега като прочетох мнението на предния колега,се сетих,че на всички съеднинения съм сменил скобите,с термостат от Рено съм на 89 градуса,ако това има значение и само капачката на разширителния съд не съм купувал нова .Дали може от нея да изпарява пустия антифриз/вода?
          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

itan75 написа:
            Явно всички Фиат-и,Алфи и Ланчи губят вода .Изпарява ли я какво я прави тази вода незнам,но моята като я продадох скоро и аверчето на което я дадох ми вика,че през ден наливал вода .Голям срам,но няма накъде.Вчера дойде и му сипах една добавка със стружки дано се задържи малко,ама не се знае пак.Оглеждал съм я навсякъде преди да я продам-капчица не капе и не просълзява от никъде.Имам макар и малки съмнения за радиаторчето на парното и то точно както казва,колегата преди мен се случи зимата,когато долях 1 литър концентриран антифриз.Оттогава губи по-повече в сравнение преди да го долея тази помия .Ходихме вчера заедно с него до Евро 07 да питам колко струва едно радиаторче за парното и момчето каза,че имат само китайски някакви за 40лв.Помолих го да ми го даде да го поогледам,но наистина такава крехка и фалшива изработка,честно никъде не съм виждам,а и другия проблем е че се продаваше без О-пръстените .Така,че предпочетохме добавката със стружките мисля по-зле не може да стане.Наистина пък сега като прочетох мнението на предния колега,се сетих,че на всички съеднинения съм сменил скобите,с термостат от Рено съм на 89 градуса,ако това има значение и само капачката на разширителния съд не съм купувал нова .Дали може от нея да изпарява пустия антифриз/вода?
            Аз не доливам изобщо дали пък не ми влиза гориво в охлаждащата течност :D .Съвсем сериозен съм и не се бъзикам проблема който се описва по-горе е за спукана глава,спукан блок или духнала гарнитура глава.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

И мойта не консумира изобщо вода , (кара само на нафта без мезе) купил съм я преди 6 месеца и оттогава само я гледам през казанчето и си е все там където си беше и през зимата!Много са вариантите , случвало ми се е да губя вода от маркуч който точно до скобата е цепнат и струята е толкова микроскопична , че едва се забелязва, и то само когато е запалена колата !
              Fiat Marea Weekend
              HLX 1,9 TD 100
              1999

Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.

Коментар

Tornado написа:
                itan75 написа:
                Аз не доливам изобщо дали пък не ми влиза гориво в охлаждащата течност :D .Съвсем сериозен съм и не се бъзикам проблема който се описва по-горе е за спукана глава,спукан блок или духнала гарнитура глава.
                Ако е даже и минимално пукната главата(а ЖТД с пукната глава досега нито съм чул,нито съм видял) щеше да вкарва в някой от цилиндрите и отзад на ауспуха,ще са по-мазни саждите,аналогично е с гарнитурата.Блока ако е пукнат в зависимост от пукнатината щеше да вкарва вода в маслото или ако пукнатината е външна поне капчица да има върху него и да си личи,а повярвай оглеждал съм го дни наред всеки един микрон от него и не е той нито водните тапи,защото са като нови.На работа имам трима колеги заклети Фиатаджии и Алфаджии.И те по същия начин наливат през ден вода с канчето .Иска ми се много да разгадая тая мистерия с водата,а дали защото в момента наистина е със вода,а не със антифриз?
                EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Май няма да я бъде... имам си брава, за какво ми е и тая мареа да бера ядове..исках за жената да зема една кола, ама май няма да е тая.

Коментар

Dimo_J написа:
                    Май няма да я бъде... имам си брава, за какво ми е и тая мареа да бера ядове..исках за жената да зема една кола, ама май няма да е тая.
                    Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Коментар

Абе вие да не я пиете тая вода бе ? Аз за 4 години не съм долял и половин литър
                      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

именно, че и аз за 4 години на бравата милилитър не съм долял, нито масло, нито антифриз...

Коментар

itan75Фиат фанатикЯвно всички Фиат-и,Алфи и Ланчи губят вода.
                          Не си прав Итане. Не всичките губят. Аз примерно на Бравото и сега на Ланчията грам не съм доливал!!!! Вярно, че на Бравото му закачих радиатора и го смених с нов после, но и на Либрата антифриза не мърда..... И ги карам само с антифриз, Вие вярно ли наливате H2O?
                          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Просто ТД100 мотора има навика да прегрява,ако не го следиш.Много бързо хвърля гарнитура или криви главата.Всичко е въпрос на потдръжка.Малко да запече термоса затворен и докато се огледаш и ето ти белята.

Коментар

моята губеше доста вода и два пъти в сервиза търсеха откъде. не капеше и изобщо нямаше нищо видимо. на втория път, СЛЕД 2 ДНИ ровене, откриха някакъв спукан штуцер ли, разклонение ли, бе нещо метално, дето хвърляло тънка струйка под ъгъл към двигателя и затва не капело по земята. бяха пригодили някаква тръбичка вместо него. съжалявам, че не мога да съм по-конкретен, но и не помня кво ми обясниха - беше преди 3 години, а оттогава нямам грижи.
                              браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                              X