Колеги видях една мареа в една обява .Беше доста ефтина, ама някой може ли горе долу да ми нахвърли вероятните причини поради който се случва следното: Цитирам от обявата "Всичко в колата работи, платена гражданска отговорност,преглед и винетка за 2011г., но има проблем-двигателят загрява,водата изчезва иначе колата е в движение карам си я, но доливам вода."Цената на колата е 1000лв
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Една Мареа ТД100
Collapse
X
-
А какъв по-сериозен проблем може да е И аз имам подобен проблем. Няма признаци да влиза антифриз в маслото. А го губя. Доливам само концентрат. Вижда се, че не изпуска през капачката. Онзи ден като ходих на Кръстова гора яко я загрях и след това долях почти цял литър. Иначе не загрява, но все пак лятото гледам да карам с климатик и от това държи в норма температурата, а през зимата нещо трудно загряваFiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан
Коментар
-
Явно всички Фиат-и,Алфи и Ланчи губят вода .Изпарява ли я какво я прави тази вода незнам,но моята като я продадох скоро и аверчето на което я дадох ми вика,че през ден наливал вода .Голям срам,но няма накъде.Вчера дойде и му сипах една добавка със стружки дано се задържи малко,ама не се знае пак.Оглеждал съм я навсякъде преди да я продам-капчица не капе и не просълзява от никъде.Имам макар и малки съмнения за радиаторчето на парното и то точно както казва,колегата преди мен се случи зимата,когато долях 1 литър концентриран антифриз.Оттогава губи по-повече в сравнение преди да го долея тази помия .Ходихме вчера заедно с него до Евро 07 да питам колко струва едно радиаторче за парното и момчето каза,че имат само китайски някакви за 40лв.Помолих го да ми го даде да го поогледам,но наистина такава крехка и фалшива изработка,честно никъде не съм виждам,а и другия проблем е че се продаваше без О-пръстените .Така,че предпочетохме добавката със стружките мисля по-зле не може да стане.Наистина пък сега като прочетох мнението на предния колега,се сетих,че на всички съеднинения съм сменил скобите,с термостат от Рено съм на 89 градуса,ако това има значение и само капачката на разширителния съд не съм купувал нова .Дали може от нея да изпарява пустия антифриз/вода?EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
itan75 написа:Явно всички Фиат-и,Алфи и Ланчи губят вода .Изпарява ли я какво я прави тази вода незнам,но моята като я продадох скоро и аверчето на което я дадох ми вика,че през ден наливал вода .Голям срам,но няма накъде.Вчера дойде и му сипах една добавка със стружки дано се задържи малко,ама не се знае пак.Оглеждал съм я навсякъде преди да я продам-капчица не капе и не просълзява от никъде.Имам макар и малки съмнения за радиаторчето на парното и то точно както казва,колегата преди мен се случи зимата,когато долях 1 литър концентриран антифриз.Оттогава губи по-повече в сравнение преди да го долея тази помия .Ходихме вчера заедно с него до Евро 07 да питам колко струва едно радиаторче за парното и момчето каза,че имат само китайски някакви за 40лв.Помолих го да ми го даде да го поогледам,но наистина такава крехка и фалшива изработка,честно никъде не съм виждам,а и другия проблем е че се продаваше без О-пръстените .Така,че предпочетохме добавката със стружките мисля по-зле не може да стане.Наистина пък сега като прочетох мнението на предния колега,се сетих,че на всички съеднинения съм сменил скобите,с термостат от Рено съм на 89 градуса,ако това има значение и само капачката на разширителния съд не съм купувал нова .Дали може от нея да изпарява пустия антифриз/вода?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
И мойта не консумира изобщо вода , (кара само на нафта без мезе) купил съм я преди 6 месеца и оттогава само я гледам през казанчето и си е все там където си беше и през зимата!Много са вариантите , случвало ми се е да губя вода от маркуч който точно до скобата е цепнат и струята е толкова микроскопична , че едва се забелязва, и то само когато е запалена колата !Fiat Marea Weekend
HLX 1,9 TD 100
1999
Някой друг трябва да плати сметката - ние не сме си поръчвали такъв живот.
Коментар
-
Tornado написа:itan75 написа:Явно всички Фиат-и,Алфи и Ланчи губят вода .Изпарява ли я какво я прави тази вода незнам,но моята като я продадох скоро и аверчето на което я дадох ми вика,че през ден наливал вода .Голям срам,но няма накъде.Вчера дойде и му сипах една добавка със стружки дано се задържи малко,ама не се знае пак.Оглеждал съм я навсякъде преди да я продам-капчица не капе и не просълзява от никъде.Имам макар и малки съмнения за радиаторчето на парното и то точно както казва,колегата преди мен се случи зимата,когато долях 1 литър концентриран антифриз.Оттогава губи по-повече в сравнение преди да го долея тази помия .Ходихме вчера заедно с него до Евро 07 да питам колко струва едно радиаторче за парното и момчето каза,че имат само китайски някакви за 40лв.Помолих го да ми го даде да го поогледам,но наистина такава крехка и фалшива изработка,честно никъде не съм виждам,а и другия проблем е че се продаваше без О-пръстените .Така,че предпочетохме добавката със стружките мисля по-зле не може да стане.Наистина пък сега като прочетох мнението на предния колега,се сетих,че на всички съеднинения съм сменил скобите,с термостат от Рено съм на 89 градуса,ако това има значение и само капачката на разширителния съд не съм купувал нова .Дали може от нея да изпарява пустия антифриз/вода?EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
itan75Фиат фанатикЯвно всички Фиат-и,Алфи и Ланчи губят вода."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
моята губеше доста вода и два пъти в сервиза търсеха откъде. не капеше и изобщо нямаше нищо видимо. на втория път, СЛЕД 2 ДНИ ровене, откриха някакъв спукан штуцер ли, разклонение ли, бе нещо метално, дето хвърляло тънка струйка под ъгъл към двигателя и затва не капело по земята. бяха пригодили някаква тръбичка вместо него. съжалявам, че не мога да съм по-конкретен, но и не помня кво ми обясниха - беше преди 3 години, а оттогава нямам грижи.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар