Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Питане за fiat stilo

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Питане за fiat stilo

Здравейте колеги,имам фиат стило комби 2005 година от 3 години (купих го на 2години и 6 месеца на 78 000 км с клима) карам си го и му сменям маслото(Selenia 5W 40) и гумите , но наскоро забелязах следното хвърля ми масло(преди не ми хвърляше) казват че може да е от турбото,ходих на майстор той ми каза ,че ми е рядко маслото да го сменя с 10W 40 ,за да видим дали е от турбото - така каза майстора,вчера пък един друг ми каза да не го сменявам,че е по-добре с пълна синтетика да карам до 200 000 км .Колата сега е на 131 500 или 134 500 км (ще погледна довечера)кажете си мнението и дайте компетентен съвет ако сте се сбъсквали с подобно нещо?Иначе колата си върви идеално нямам оплаквания "да чукна на дърво" .п.п. Днес се регистрирах- здравейте на всички
    Fiat Stilo 1.9 JTD - 2005

Е от къде го хвърля това масло ?Може да е от 20 места поне.Как пък набедиха моментално турбината?
    Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Здрасти Покрайна,как е във Видинско горещо ли е?Опиши подробно проблема,не спестявай нищо!Така само ще ни помогнеш да си го представим.Успех!

Коментар

Ето така изглежда проблем няма карам си колата работи тихо, просто преди тук не хвърляше масло бе чисто .

Коментар

Според мен,това няма как да е от турбото и да пуска масло,то няма да го хвърля по мотора.Според мен е възможно капака на клапаните,да иска леко притягане или нова гарнитура.Немога по друг начин да си обсня,какво аджаба прави това масло там.
          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Колко струва нова гарнитура (качествена ) и смяната ?

Коментар

Между 13лв и 18лв като гледам в сайта на axm-auto.Качествени нямам представа кои са,все гума е за мен.Но и най-скъпата да вземеш,няма да олекне джоба,чак толкова.Стига приблема да е в нея.
              Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Трудно ли се сменя и колко горе долу за работа ще ми вземат ориентировъчно?

Коментар

Това трябва да ти каже някой голега с ЖТД.Нямам наблюденя под капака на кола с този мотор.Но то можеш да си махнеш кората на мотора и да огледаш как тоят работите.По принцип,тази манипулация не би трябвало да е трудна,защото е най-отгоре и съответно лесен достъп.Поне на ТД-та,капака на клапаните се държи на 6 болта с глава за еврейска звезда и нищо повече.
                  Fiat Punto`04 1.2 60hp.

Коментар

Е добре де, няма ли да се престрашиш и да свалиш декоративния капак над мотора и да ни покажеш от къде наистина тече това масло????Успех!!!

Коментар

За мен това е от тротълбодито. Обикновено се стича от болтовете на въздуховода. В черното клапанче,отдолу влиза маркуче,виж да не е излязло.Може би и почистване на интеркулера.
                      Прикачени файлове
                      STILO JTD 1.9- 115 BLACK

Коментар

Ако карам така проблем ли е ,докато се установи точно какво да му прегледам?

Коментар

pokraina написа:
                          Ако карам така проблем ли е ,докато се установи точно какво да му прегледам?
                          Карам 1.9 jtd и при мен е горе-долу така - няма никакъв проблем загубата е минимална. Преди време се впрегнах доста като видях това омасляване и посветих цял уикенд да видя от къде идва цялата тази гадост и установих, че е от лоша сепарация на картерните газове. Маркуча си влиза директно в смукателния тракт, от там в интеркулъра и избива чак горе. Разкачих всичко, свалих кулъра и очаквах да е пълен с масло - нищо подобно - имаше 20-30 млл. Просто това малко количество маслен дестилат, понеже въздушния тракт е под налягане от турбината успява да го развихри навсякъде и където види пролука избива. Направих проба - откачих маркуча на картерните газове и му нахлузих едно малко тубенце за да видя какво количество масло ще се събере... Е за една смяна на масло колкото две супени лъжици После реших да го извадя да си виси свободно, а дупката запуших с тапа и се реши проблема. Има и вероятност (по-малка) да ти изпуска гарнитурат на капака на клапаните, но и това да е загубата е нищожна.
                          Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Спасението е нов "тротъл боди". Леглата на оста на която е закрепена клапата са износени и от там изпуска.Дефекта не е обвързан нито с турбото,нито с гарнитурата на капака или главата. Омасляването е от картерните газове,които са вкарани преди турбината. Има колеги от форума,които са елиминирали оста и клапата и са затапили леглата.
                            AR 159 Ti 2,4 mJTD 210 h.p.
                            HONDA Accord tourer 2.2 i-DTEC Type S 180 h.p.
                            Kawasaki ER-6n'2012

Коментар

Винаги ме е дразнело като под капак на кола двигателя в мизерно състояние. Колега ,махни капака над двигателя и отиди на пароструйка да ти измият двигателя и около него да лъсне . Така ще имаш възможност като покараш някой и друг километър да видиш от къде сълзи това масло и да си отстраниш проблема . Като си махна кората над двигателя то гледката е такава. :D
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                              X