Здравейте колеги,Притежател съм на Фиат Пунто МК2 дизел 1.9 JTD от почти една година и станах голям ентусиаст покрай нея. За жалост не разбирам чак толкова много от коли затова отново ви моля за малко помощ.Закупих си техника за диагностициране и днес като голям мерак успях да прочета всичките грешки от колата която беше една но явно е голяма защото нищо не разбирам, а и не се трие.Темата я качвам тук с тенденцията че до 1 максимум 2 седмици ще кача логове от колата да кажете дали там всичко е добре според вас.Идеята е много си ми харесва колата и ми се иска въпреки че нищо не разбирам да си я поддържам здрава и читава.А и друго искам да ви попитам като си купих колата и правих диагностика тогава и там ми показваше когато е изгоряла крушка(жълтата лампичка),а в момента като натисна стопа се появява жълтата лампичка но грешка не се записва защо е това така.Благодаря на всички помогнали ми в това начинание .
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Диагностика на Фиат Пунто МК2
Collapse
X
-
И аз го имам това със светването на индикацията за изгоряла лампа при натискане на спирачка. Отдавам го на може би някаква паразитна оттечка в самите стопове въпреки, че съм ги свалял и всичко по буксите е чисто. Не му обръщам внимание. Ако решиш да махаш лампата на таблото ще ти трябва поялник, защото е светодиод запоен за платката. Цялото табло е с диоди, няма лампи като на Брава/о и Марея.За звука на радиото - свали го и на буксата има едно кабелче, което дава сигнал в зависимост от скоростта на колата за да чуваш еднакво силно примерно като даваш газ и след това като спреш на светофара. Отрежи го и така няма да прави корекция в зависимост от скоростта на силата на звука.Искам и друго да те питам - с какъв кабел правиш диагностиката и за колко пари си го купи, понеже аз имам само Виза, а тя не става за Пунтото?Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Здравейте колеги,диагностика се прави с OBD2 кабел. Аз го купих от някаква пловдивска фирма онлайн, и ми излезе нещо като 46 лв с доставката до София.Иначе ползвам ФЕС (това, от което колега е показал снимка). С този кабел няма да можеш да четеш ABS-a, ама има много информация как да си пригодиш кабела за да стане и за него.И аз имах проблем с тази лампа само че като си светна фаровете.Оглеждам колата всичко си свети, стопове, заден номер и т.н. и накрая се оказа, че на единия заден габарит крушката вместо 10W беше 5W и компа я отчиташе като изгоряла. Проверете си крушките да не са по слаби нещо.
Коментар
-
ilko-gd написа:И аз го имам това със .....Искам и друго да те питам - с какъв кабел правиш диагностиката и за колко пари си го купи, понеже аз имам само Виза, а тя не става за Пунтото?todorakiggg написа:Здравейте колеги, .... Проверете си крушките да не са по слаби нещо.Fiat Punto JTD HLX 1999
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар