Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Диагностика на Фиат Пунто МК2

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Диагностика на Фиат Пунто МК2

Здравейте колеги,Притежател съм на Фиат Пунто МК2 дизел 1.9 JTD от почти една година и станах голям ентусиаст покрай нея. За жалост не разбирам чак толкова много от коли затова отново ви моля за малко помощ.Закупих си техника за диагностициране и днес като голям мерак успях да прочета всичките грешки от колата която беше една но явно е голяма защото нищо не разбирам, а и не се трие.Темата я качвам тук с тенденцията че до 1 максимум 2 седмици ще кача логове от колата да кажете дали там всичко е добре според вас.Идеята е много си ми харесва колата и ми се иска въпреки че нищо не разбирам да си я поддържам здрава и читава.А и друго искам да ви попитам като си купих колата и правих диагностика тогава и там ми показваше когато е изгоряла крушка(жълтата лампичка),а в момента като натисна стопа се появява жълтата лампичка но грешка не се записва защо е това така.Благодаря на всички помогнали ми в това начинание .
    Прикачени файлове
    Fiat Punto JTD HLX 1999

Почти всички МК2 имат ядове с модула за фаровете. От там ти светва жълтата лампичка. Няма нужда да предприемаш каквото и да е. Ако те дразни, просто я извади. За всеки случай, провери дали имаш стопове и габарити.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

А тази грешка дали от това се поражда или е от нещо друго. Иначе то че има фарове всичко си има гадното е че като натисна спирачки и светне лампата звука на радиото ми примерно намалява.
      Fiat Punto JTD HLX 1999

Коментар

От долу в жълтото поле има надпис които ти подсказва от къде е възможната причина.Не съм много в час с езика,но мисля че става въпрос в проблем с комуникацията между отделните контролери.Успех!

Коментар

И аз го имам това със светването на индикацията за изгоряла лампа при натискане на спирачка. Отдавам го на може би някаква паразитна оттечка в самите стопове въпреки, че съм ги свалял и всичко по буксите е чисто. Не му обръщам внимание. Ако решиш да махаш лампата на таблото ще ти трябва поялник, защото е светодиод запоен за платката. Цялото табло е с диоди, няма лампи като на Брава/о и Марея.За звука на радиото - свали го и на буксата има едно кабелче, което дава сигнал в зависимост от скоростта на колата за да чуваш еднакво силно примерно като даваш газ и след това като спреш на светофара. Отрежи го и така няма да прави корекция в зависимост от скоростта на силата на звука.Искам и друго да те питам - с какъв кабел правиш диагностиката и за колко пари си го купи, понеже аз имам само Виза, а тя не става за Пунтото?
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Здравейте колеги,диагностика се прави с OBD2 кабел. Аз го купих от някаква пловдивска фирма онлайн, и ми излезе нещо като 46 лв с доставката до София.Иначе ползвам ФЕС (това, от което колега е показал снимка). С този кабел няма да можеш да четеш ABS-a, ама има много информация как да си пригодиш кабела за да стане и за него.И аз имах проблем с тази лампа само че като си светна фаровете.Оглеждам колата всичко си свети, стопове, заден номер и т.н. и накрая се оказа, че на единия заден габарит крушката вместо 10W беше 5W и компа я отчиташе като изгоряла. Проверете си крушките да не са по слаби нещо.

Коментар

ilko-gd написа:
              И аз го имам това със .....Искам и друго да те питам - с какъв кабел правиш диагностиката и за колко пари си го купи, понеже аз имам само Виза, а тя не става за Пунтото?
              Благодаря ти много за информацията. Диагностиката я правя с ЕЛМ 327 : http://www.dealextreme.com/p/elm327-...ner-tool-28528 (безплатна е доставката до България ти само се разхождаш до пощатата).
              todorakiggg написа:
              Здравейте колеги, .... Проверете си крушките да не са по слаби нещо.
              Лошото е че всички крушки са проверени и 1,2 сменени,защото и при мене не беше добре.Та все пак темата ще е основно за тая глупава грешка която ми я изписва компа ако на някой също му се случвало и надявам се до другата събота неделя да направя някой лог да кажете добре ли е малкото зверче като поведение.И пак мерси за съветите .
              Fiat Punto JTD HLX 1999

Коментар

кола

Като гледам кво пише има проблем с кабелите от BSI например това зад бушоните в него влизат буксите и има една платка там е почти всичко от осветлението фарове - ключа- централно и други
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                X