Поздрави на всички колеги! Сигурно не съм единственият с този проблем и за това се обръщам към вас за съвет. Та значи проблема ми е че от пролетта пистовия ремък започна да подскача и издава не приятен и дразнещ звук само на ниски обороти и студен двигател. Миналата седмица смених лагера на климатика, търсейки проблема и там, проверих и ролките нямам разбити. Моля за съвет къде да търся решението на проблема. Колата е фият брава 105 jtd 2001г. Ремъка също е сменен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подскачащ ремък
Collapse
X
-
Ре: Подскачащ ремък
siskov написа:Поздрави на всички колеги! Сигурно не съм единственият с този проблем и за това се обръщам към вас за съвет. Та значи проблема ми е че от пролетта пистовия ремък започна да подскача и издава не приятен и дразнещ звук само на ниски обороти и студен двигател. Миналата седмица смених лагера на климатика, търсейки проблема и там, проверих и ролките нямам разбити. Моля за съвет къде да търся решението на проблема. Колата е фият брава 105 jtd 2001г. Ремъка също е сменен.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
Re: Ре: Подскачащ ремък
chokicha написа:siskov написа:Поздрави на всички колеги! Сигурно не съм единственият с този проблем и за това се обръщам към вас за съвет. Та значи проблема ми е че от пролетта пистовия ремък започна да подскача и издава не приятен и дразнещ звук само на ниски обороти и студен двигател. Миналата седмица смених лагера на климатика, търсейки проблема и там, проверих и ролките нямам разбити. Моля за съвет къде да търся решението на проблема. Колата е фият брава 105 jtd 2001г. Ремъка също е сменен.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Re: Ре: Подскачащ ремък
BO написа:chokicha написа:siskov написа:Поздрави на всички колеги! Сигурно не съм единственият с този проблем и за това се обръщам към вас за съвет. Та значи проблема ми е че от пролетта пистовия ремък започна да подскача и издава не приятен и дразнещ звук само на ниски обороти и студен двигател. Миналата седмица смених лагера на климатика, търсейки проблема и там, проверих и ролките нямам разбити. Моля за съвет къде да търся решението на проблема. Колата е фият брава 105 jtd 2001г. Ремъка също е сменен.
Коментар
-
за вас майтап, за мен истина.на алфата натегнахме ремака, чрез пластмасовата паразитна ролка коqто е на ексцентрик.на Бравата не знам дали има такава, но тракането и чукането беше от хлабав ремак. а, и като помислиш логично, натегнат ремък не подскачa, нали.Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша
Коментар
-
Flow написа:Сменяш обтяжната ролка, по възможност и ремъка. Предната седмица имах същия проблем.Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Geraka написа:Flow написа:Сменяш обтяжната ролка, по възможност и ремъка. Предната седмица имах същия проблем.FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V
Коментар
-
Разгледах около 5 различни вида обтягащи ролки за JTD 105 и до една бяха с механизъм на Дайко. Виж много добре на твоята ролка дали тефлоновата гарнитура между подвижната и неподвижната част на корпуса не се е изяла и дали няма луфт там. Също така виж в какво състояние ти е демпферната шайба на коляновия вал и фрай лауф ролката на алтернатора, тъй като и от тях може да се получи този ефект.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар