Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подскачащ ремък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Подскачащ ремък

Поздрави на всички колеги! Сигурно не съм единственият с този проблем и за това се обръщам към вас за съвет. Та значи проблема ми е че от пролетта пистовия ремък започна да подскача и издава не приятен и дразнещ звук само на ниски обороти и студен двигател. Миналата седмица смених лагера на климатика, търсейки проблема и там, проверих и ролките нямам разбити. Моля за съвет къде да търся решението на проблема. Колата е фият брава 105 jtd 2001г. Ремъка също е сменен.

Аз имах подобен проблем. Сменяван ремак, сменявана ролка, но се оказа, че обтегача е поел пътя си към вечните ловни полета.
    Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Това е често срещан проблем.Виж си дължината на сегашния ремък дали отговаря, щото ако е повече или по-малко ти заминава обтяжната ролка,от там и останалите малко по малко.
      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Ре: Подскачащ ремък

siskov написа:
        Поздрави на всички колеги! Сигурно не съм единственият с този проблем и за това се обръщам към вас за съвет. Та значи проблема ми е че от пролетта пистовия ремък започна да подскача и издава не приятен и дразнещ звук само на ниски обороти и студен двигател. Миналата седмица смених лагера на климатика, търсейки проблема и там, проверих и ролките нямам разбити. Моля за съвет къде да търся решението на проблема. Колата е фият брава 105 jtd 2001г. Ремъка също е сменен.
        хлабав е ремака, колега. вчера сащиа го qдохме с една алфа.натегни го малко и ще заспи.
        Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
        Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Re: Ре: Подскачащ ремък

chokicha написа:
          siskov написа:
          хлабав е ремака, колега. вчера сащиа го qдохме с една алфа.натегни го малко и ще заспи.
          Как се натяга?
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Re: Ре: Подскачащ ремък

BO написа:
            chokicha написа:
            siskov написа:
            Как се натяга?
            С натегачка. п.с.не се стърпях

Коментар

Може да е подпъхнал нещо под ремъка, или да е навъртял банд около ролката. :D
              Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

за вас майтап, за мен истина.на алфата натегнахме ремака, чрез пластмасовата паразитна ролка коqто е на ексцентрик.на Бравата не знам дали има такава, но тракането и чукането беше от хлабав ремак. а, и като помислиш логично, натегнат ремък не подскачa, нали.
                Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
                Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Сменяш обтяжната ролка, по възможност и ремъка. Предната седмица имах същия проблем.
                  FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Flow написа:
                    Сменяш обтяжната ролка, по възможност и ремъка. Предната седмица имах същия проблем.

Коментар

Благодаря на всички за отговорите. Края на месеца взимам заплата и сменям обтяжна ролка и ремък. Наистина полезен форум.

Коментар

Flow написа:
                        Аз тази седмица имах същият проблем. При пускане на климатика започва да подскача. Намерих си ремък с дължината дадена в ЕПЕР - само на Дайко беше точният размер. След смяната проблема го няма. При смяната видях, че и паразитната ролка е за смяна, но за сега ще чака. Преполагам, че и обтяжанта е тръгнала. А всичките ролки са на няма и 20000км. От както съм я карам тази коло - около 65000км 2 пъти късма ремък, 2 демпферни шайби смених и 3 пъти ролки
                        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
                          Flow написа:
                          Аз тази седмица имах същият проблем. При пускане на климатика започва да подскача. Намерих си ремък с дължината дадена в ЕПЕР - само на Дайко беше точният размер. След смяната проблема го няма. При смяната видях, че и паразитната ролка е за смяна, но за сега ще чака. Преполагам, че и обтяжанта е тръгнала. А всичките ролки са на няма и 20000км. От както съм я карам тази коло - около 65000км 2 пъти късма ремък, 2 демпферни шайби смених и 3 пъти ролки
                          А какво да кажа аз, като съм с нов ремък и обтегателна ролка от няма и месец и ремъка ми отново се чува да трепти и процърква при тръгване и гасене на мотора. Преди 3 години имах същия случай, наложи се да сменям нова обтегателна ролка, сега пак ще е така. На фиат обтегачите за пистовия ремък само на Дайко ли са? Подскажете друга фирма.
                          FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Рекамби.
                            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Разгледах около 5 различни вида обтягащи ролки за JTD 105 и до една бяха с механизъм на Дайко. Виж много добре на твоята ролка дали тефлоновата гарнитура между подвижната и неподвижната част на корпуса не се е изяла и дали няма луфт там. Също така виж в какво състояние ти е демпферната шайба на коляновия вал и фрай лауф ролката на алтернатора, тъй като и от тях може да се получи този ефект.

Коментар

Working...
                              X