Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с запалване при алфа 156жтд

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с запалване при алфа 156жтд

Имам алфа 156жтд 2.4при студен двигател няма пробми с паленето,но загреели нормално при палене притриса,като при старите дизели сякаш има изгоряла свещ.имам чувство че ще падне двателя някой път.На какво се дължи това.Благодаря предварително,ако получа ценна информация с която да отстраня проблема.
    becho168

Диагностика колега ще ти е нужно,това не е Ладичка да ти кажем да си видиш чукчето.Един от вариантите е датчик на колянов вал,НО това може да се потдвърди само при качествена диагностика.Причините може да са толкова много,че...

Коментар

При мен също пали много твърдо на топло. На студено не се разбира, че двигателя е запалил, но на топло се разтриса сериозно.Вчера даже забелязах, че и гърнетата чак до отзад мърдат сериозно.Датчик КВ го смених преди няколко дни, вярно с втора употреба от Мареа 2.4 Jtd, но не мисля, че проблема е от него.

Коментар

1:1На топъл двигател винаги пали по твърдо.Говорили сме си с Боби за това и комай има връзка с това че двигателя е топъл и са се поразширил чарколака.
        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Топъл отвътре, а по-студен от вън... има логика. А ако се изгаси колата и се запали ВЕДНАГА, пак ли претриса повече? Или претриса ако се пали след 10-15 минути?Питам просто от любопитство. Едва ли мога да помогна с моите познания.Благодаря.
          Lancia Lybra 5.20 V.I.S. Automatic
          Lancia Lybra SW 1,9JTD

Коментар

Отново претриса, малко пъти може да запали на топло без да тресе.

Коментар

АЗ ИМАХ ПОДОБНИ СИМПТОМИ ,И СЛЕД 7-8 МЕСЕЦА СМЕНИХ ДАТЧИКА НА КОЛЯНОВИЯ ВАЛ И СЕГА НЯМАМ НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ НА ПАЛЕНЕ ПРИ ТОПЪЛ ДВИГАТЕЛ .

Коментар

При наличие на проблем с датчика на коляновия вал се записва и съответната грешка.А при мен такава грешка за 3 години експлоатация на колата не се е появявала. Иначе в дизел форума попаднах на интересна тема проблеми при топъл старт при ВАГ двигателитеhttp://www.diesel-club.com/forum/vie...6&t=70&start=0
                Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Търсих я тази тема преди няколко дни и не я открих. Понеже извършвах малко профилактики на моята Либра и случайно се наложи да се зацепва ремъка отново.Оказа се, че е бил зацепен с зъб назад на КВ, това от както имам колата. Дали в сервиза който първи ми смени ремъка е объркано или в Италия не мога да кажа.Знам само, че в момента пали толкова мазно, че не е истина. Няма топло/студено нито тресе нито нищо :D

Коментар

Working...
                  X