Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малка пукнатина, тече (капе) масло JTD105

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малка пукнатина, тече (капе) масло JTD105

Пролетта ми сменяха гарнитурата на капака на клапаните. След което вакуум помпата нещо се разсвири. Свалих вакуум помпата, отворих я, имаше някакви "песъчинки", почистих я, и я монтирах обратно. Свиренето продължи, като вече течеше масло от гарнитурата на помпата (не от капака на самата помпа). Реших да оправя проблема, като намеря друга вакуум помпа.Помпа намерих, и днес най-сетне реших да я монтирам. Всичко мина гладко, стегнах хубаво, запалих двигателя. Свирене вече нямаше, масло също не протече. След минута работа, забелязах че се събира като кладенче (колкото капчица) масло, между вакуум помпата и главата на двигателя. Забърсах с една клечка за уши, и при внимателен оглед с фенер, забелязах нещо като пукнатина В червено съм оградил пукнатината (отворете снимката в голям размер), и със стрелката къде се събира масло:Ето и капчицата масло:Значи самата вакуум помпа, стои на стойка, която е хваната с два болта към главата:От дясно на снимката е вакуум помпата, от ляво е главата. Теча се пада до горният болт на снимката.Въпроса който ме тормози е, ако това наистина е стойка, от къде от тази пукнатина ще дойде маслото? Или просто тези болтове държат нещо друго? Да не се окаже че това там е част от главата и тя да е спукана Освен това си мисля, да не би да идва от гарнитурата на капака на клапаните, това масло?Всякакви съвети и идеи ще са ми полезни, да знам сериозен ли е проблема или не. Имайте в предвид, че от там е текло още от първото сваляне на вакуум помпата, и макар да течеше месец два някаде, масло не съм доливал, не бих казал че е мръднало даже, всепак става въпрос за капчици, по време на каране. Под колата никога не е имало масло.Благодаря.
    00' Bravo 105 JTD
Working...
X