Пролетта ми сменяха гарнитурата на капака на клапаните. След което вакуум помпата нещо се разсвири. Свалих вакуум помпата, отворих я, имаше някакви "песъчинки", почистих я, и я монтирах обратно. Свиренето продължи, като вече течеше масло от гарнитурата на помпата (не от капака на самата помпа). Реших да оправя проблема, като намеря друга вакуум помпа.Помпа намерих, и днес най-сетне реших да я монтирам. Всичко мина гладко, стегнах хубаво, запалих двигателя. Свирене вече нямаше, масло също не протече. След минута работа, забелязах че се събира като кладенче (колкото капчица) масло, между вакуум помпата и главата на двигателя. Забърсах с една клечка за уши, и при внимателен оглед с фенер, забелязах нещо като пукнатина В червено съм оградил пукнатината (отворете снимката в голям размер), и със стрелката къде се събира масло:Ето и капчицата масло:Значи самата вакуум помпа, стои на стойка, която е хваната с два болта към главата:От дясно на снимката е вакуум помпата, от ляво е главата. Теча се пада до горният болт на снимката.Въпроса който ме тормози е, ако това наистина е стойка, от къде от тази пукнатина ще дойде маслото? Или просто тези болтове държат нещо друго? Да не се окаже че това там е част от главата и тя да е спукана Освен това си мисля, да не би да идва от гарнитурата на капака на клапаните, това масло?Всякакви съвети и идеи ще са ми полезни, да знам сериозен ли е проблема или не. Имайте в предвид, че от там е текло още от първото сваляне на вакуум помпата, и макар да течеше месец два някаде, масло не съм доливал, не бих казал че е мръднало даже, всепак става въпрос за капчици, по време на каране. Под колата никога не е имало масло.Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малка пукнатина, тече (капе) масло JTD105
Collapse
Реклама
Collapse