Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПРОБЛЕМ С БРАВО 1.9 ТД100 (ГОРИ)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ПРОБЛЕМ С БРАВО 1.9 ТД100 (ГОРИ)

КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ!!!! наскоро ми прегря двигателя, главата се спука и паднаха парчета в цилиндрите, както и да е,отидох при едни "майстори" да ми сменят двигателя,смениха ми го, но от тогава разхода ми от 4.5/5 на 100 стана 9/10 на 100 и сега доста пуши, не върви колкото преди, дори грам не иска да завърти гуми, няма изобщо старт, започва да върви чак след около 3000об. мин. и се чува някакво почукване на тихите, сякаш от клапани, казаха ми че може би помпата имала много отпуснат аванс, погледнах го и него , но беше върнат докрай, а колата както студена така и топла пали на четвърт оборот, докато чукна само ключа. Други пък ми казаха че било от неправилно зацепване за ангренажа
    Мареа 1,6 16в

1

Градски я кажи кои са ти ,,майсторите,,първо
    Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Re: ПРОБЛЕМ С БРАВО 1.9 ТД100 (ГОРИ)

iv4o0oy написа:
      КОЛЕГИ МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ!!!! наскоро ми прегря двигателя, главата се спука и паднаха парчета в цилиндрите, както и да е,отидох при едни "майстори" да ми сменят двигателя,смениха ми го, но от тогава разхода ми от 4.5/5 на 100 стана 9/10 на 100 и сега доста пуши, не върви колкото преди, дори грам не иска да завърти гуми, няма изобщо старт, започва да върви чак след около 3000об. мин. и се чува някакво почукване на тихите, сякаш от клапани, казаха ми че може би помпата имала много отпуснат аванс, погледнах го и него , но беше върнат докрай, а колата както студена така и топла пали на четвърт оборот, докато чукна само ключа. Други пък ми казаха че било от неправилно зацепване за ангренажа
      ТД100. Смненен двигател и стара помпа. Ако е така, то как аванса е върнат докрай??? Тия двигатели имат само едно положение на аванса и е то е по мануала за нсатройка. Няма възможности за корекции в плюс или минус! Тук има авансатоор който се грижи автоматично за това! Направи настройка на аванса на помпата, според мануала за тоя мотор. Провери зацепването на агренажа преди това! Клапаните се измерват за допуски в хлабините. След това е възможен коментар. Успех!
      Fiat Marea TD100

Коментар

Re: 1

кроко61 написа:
        Градски я кажи кои са ти ,,майсторите,,първо
        ami edni ot divdqdovo1.12. Писането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Тези, които нямат кирилица могат да си свалят и инсталират или да използват вградения кирилизатор към формата за писане на мнение. При нарушение потребителят получава официално предупреждение, а модераторите имат правото да изтрият мнението по своя преценка. УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!Модераторски екип.
        Мареа 1,6 16в

Коментар

Re: ПРОБЛЕМ С БРАВО 1.9 ТД100 (ГОРИ)

iuly_vn написа:
          iv4o0oy написа:
          ТД100. Смненен двигател и стара помпа. Ако е така, то как аванса е върнат докрай??? Тия двигатели имат само едно положение на аванса и е то е по мануала за нсатройка. Няма възможности за корекции в плюс или минус! Тук има авансатоор който се грижи автоматично за това! Направи настройка на аванса на помпата, според мануала за тоя мотор. Провери зацепването на агренажа преди това! Клапаните се измерват за допуски в хлабините. След това е възможен коментар. Успех!
          ясно ама как да проверя ангренажа при положение че няма белег на коляновия вал и се зацепва със скоба, а аз нямам такава и в града никой няма
          Мареа 1,6 16в

Коментар

Пробвай да се свържеш с колегата 164tdhttp://forum.fiat-bg.org/profile.php?mode=viewprofile&u=9424От Попово е и може и да измисли нещо за теб.
            Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

.....направо ми окапаха зъбите като ти прочетох стария разход.Новият ти разход за мен е напълно реален в градски условия(според зависи от десният ти крак).Аз съм ситгал и 11/100

Коментар

Dimo_J написа:
                .....направо ми окапаха зъбите като ти прочетох стария разход.Новият ти разход за мен е напълно реален в градски условия(според зависи от десният ти крак).Аз съм ситгал и 11/100
                говоря за извънградско
                Мареа 1,6 16в

Коментар

Виж датчика за температурата на въздуха да не би да е разкачен.Ако е разкачен,компютъра отчита минусова температура и вкарва доста повече гориво.
                  Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                  Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                  ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

kal0yanch40 написа:
                    Виж датчика за температурата на въздуха да не би да е разкачен.Ако е разкачен,компютъра отчита минусова температура и вкарва доста повече гориво.
                    не е, имам си копче на таблото и като го натисна ми показва на дисплея колко градуса е, пък и зимата не ми е давала такъв разход
                    Мареа 1,6 16в

Коментар

Врътни ми един телефон-0888402126 Емил
                      Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Прегледай тази тема за зацепване на ангренаж http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=73366&start=0
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                        X