Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с JTD1.9 след иплюване на остатъци от свещи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

nikolce написа:
    Като съвет към колегата, бих се възползвал от предложението на itan75.
    Той колегата @itan75 e отзивчив, но какво ша направи на пътя пред блока ... ? Да, ще се види какви са пораженията и после какво ...Ако бях в такава ситуация, бих обмислил следните 2 варианта: теглене на въже от прител до София (едва ли) или да се договоря с някой сервиз и да им я оставя за ремонт.Ако съм със семейтвото (и жена ми ме остави жив) - прибирам ги с автобус до София. Но в никой слуай не бих карал колата така. Най-малкото - не знам къде ще м остави ... а ако опра да пътна помощ - вероятно ше ми струва колко двигател втора употреба.Главата вероятно може да се ремонтира, щом не омешало антифриз и масло. Може да се разминеш само с клапан и водач ... Но пък като направят пълна профилактика на главата (в специализиран сервиз само за глави!) - това ще е добре и ще даде после много живот на двигателя.Блок - ако е надран цилиндъра - трябва нов блок ... не знам дали от 100ТД не са еднакви. Лошото е, че номера на двигателя е набит на него и ако след време решиш да продаваш колата - ше имаш малка драма с КАТ,Едно бутало и смяна н всички сегменти ...Май един оборудван блок може да се намеро по-лесно и да ти струва по-евтино ... Като отвортят двигателя - ше знаеш какво да търсиш и какво да правиш ...
    Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Skip_01 написа:
      nikolce написа:
      Като съвет към колегата, бих се възползвал от предложението на itan75.
      Той колегата @itan75 e отзивчив, но какво ша направи на пътя пред блока ... ? Да, ще се види какви са пораженията и после какво ...Ако бях в такава ситуация, бих обмислил следните 2 варианта: теглене на въже от прител до София (едва ли) или да се договоря с някой сервиз и да им я оставя за ремонт.Ако съм със семейтвото (и жена ми ме остави жив) - прибирам ги с автобус до София. Но в никой слуай не бих карал колата така. Най-малкото - не знам къде ще м остави ... а ако опра да пътна помощ - вероятно ше ми струва колко двигател втора употреба.Главата вероятно може да се ремонтира, щом не омешало антифриз и масло. Може да се разминеш само с клапан и водач ... Но пък като направят пълна профилактика на главата (в специализиран сервиз само за глави!) - това ще е добре и ще даде после много живот на двигателя.Блок - ако е надран цилиндъра - трябва нов блок ... не знам дали от 100ТД не са еднакви. Лошото е, че номера на двигателя е набит на него и ако след време решиш да продаваш колата - ше имаш малка драма с КАТ,Едно бутало и смяна н всички сегменти ...Май един оборудван блок може да се намеро по-лесно и да ти струва по-евтино ... Като отвортят двигателя - ше знаеш какво да търсиш и какво да правиш ...
      Уеекинко не си разбрал точно как искам да му помогна,поне като му спестя финансови средства за отварянето на главата в сервиз.Живея на улицата на авточастите и сервизите.Имам трима добри познати включително и братовчед ми със сервизи и подемници за абсолютно всички ремонти по един автомобил.Просто исках да помогна,но явно и тука се зараждат задни мисли и някакви съмнения и наистина е по-добре да не пиша повече.Пожелавам на колегата весело изкарване на почивката и намиране на сервиз в който няма да му свалят сто (100) кожи от гърба само защото е софиянец и е на зор,а болния се такова на легло както е приказката...
      EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

itan75 колегата Skip_01, няма никакви задни мисли, просто имаше в предвид, че ще му отвориш двигателя, и до там. Аз препоръчах да се обърне към теб, защото друго е "твой" човек да ти каже какво да се прави, поне ще те насочи към майстор. В случая се оказа че ти познаваш доста такива.Остава колегата да избере какво да прави. Може и в София да е вече, знам ли го .
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

@itan75Колега, не те познавам за да казвам добро или лошо за теб ... Казвам само, че като обезглавиш двигателя и после какво? Колата, вече разкостена, ще остане в Бургас на паркинг пред блока ти? Ако съм от София - това за мен не е добър вариант.Лично мнение, не се впрягай!

Коментар

Не виждам какво по добро от предложението на колегата от Бургас.Особено ако ти се наложи търсене по автоморгите / което е много вероятно/ а са доста в и около Бургас.Ако ти трябва нещо около Равда можеш да ми се обадиш.Успех.
            BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Колеги благодаря ви за съветите, и желанието да помогнете! Вече се прибрах и в понеделник ще я карам на операционната...По-спокойно ми е да гледам как върви ремонта. Да съм наблизо.Ходих в Бургас в един сервиз който се намира след затвора с-щу бензиностанция Петрол.Момчето се занимава с Италиански коли. Направи резби на главата, сложи 2 свещи, мери компресия,изчисти дупките. Искаше да се увери дали може да мине без отваряне на мотора защото електрода на свеща беше по-тънък от болта който бях сложил, и не му се вярваше да е паднало нещо вътре.Наистина ми обърна внимание, а не си ме представяше като банкнота.Върши работата мн. добре. За отварянето на главата и отстраняване на проблема му трябва седмица но аз нямах това време да остана, и реших да се прибера на моя отговорност.Трябва да ви кажа въпреки че единият цилиндър е с 5-атмосвери, а другият с 10 вървя като луда. Карал съм до 3000 оборота само. Така ме посъветва майсторът.JTD-е мн. добър...!Тези майстори бих ги препоръчал!

Коментар

Казаха ли ти защо проблемния цилинър държи двойно по-малка компресия ... свещта не уплътнява добре или причината е друга ...Дано се оправиш бързо и с малко разходи ...Чакаме продължение ...

Коментар

Working...
                X