Здравейте, имам следното запитване - премахване на картерните пари към турбината . Имам 2.4 jtd , махнал сам ги и имам чувството че старта се забави .Възможно ли е това да е причината?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За или Против картерните пари
Collapse
X
-
Няма защо според мен картерните газове дали ще се засмукват или не от турбината да влияе отрицателно на мощността.Даже предполагам че тяхното отвеждане би имал положителен ефект в/у мощността, защото те са с по-висока температура от атмосферния в-х(колкото засмукания в-х е с по-ниска температура толкова обема на въздуха е по-малък, и така в двг влиза повече въздух и при трети такт се получава по-голямо КПД-поне на теория).Провери при манипулациите при отвеждането да не си разхерметизирал нагнетателната тръба на турбото .Виж ако картерните газове са ти вкарвали масло то може и така да е-сега няма масло няма я доп. мощност от нея..........Fiat Punto 1,7 td
Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG
Коментар
-
SKYY написа:Почвам да се замислям че наистина е от липсата на масло все пак колата е 2000 година на възраст е , а маслото вреди лиЧовекът е човек когато е на път.
Коментар
-
Може да има някакво забавяне, но това е направено с цел екология, много работи има направени по колите с цел екология, които малко или много да пречат на колата да върви в пълния капацитет. Според мене тези газове са топли, а по принцип е нужно студен за по-добрата работа на двигателите.Fiat Bravo 1.6 GT
Stilo 1.9JTD - ex
Коментар
-
1. Мареа 2,4 JTD има интеркулър след турбината, и температурата от нищожното количество картерни газове изобщо не оказва влияние на горивния процес.2. Вентилацията на картера е доста важен процес.3. На всички които се е.ават с екологията, за да им бягат повече машинките мога само да им кажа, че няма по-тъпо същество от това което само си унщожава средата в която живее. Успех, колега ! Възстанови си вентилацията на картера, няма да съжаляваш.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
jeniro написа:Няма защо според мен картерните газове дали ще се засмукват или не от турбината да влияе отрицателно на мощността.Даже предполагам че тяхното отвеждане би имал положителен ефект в/у мощността
Коментар
-
emzo написа:Защо мислиш, че се повишава налягането в картера ?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар