Е да де , ама нали трябва да бръкна през специалния ключ за да държа контра на оста с дълъг шестограм , а ако гайковерта е отгоре няма как да стане ... Сещаш ли се
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Демпферна шайба на генератор
Collapse
X
-
С гайковерта се развива лесно , почти няма как да не успееш. Обаче ако преди е стегнато стабилно и не е развивана скоро гайката може и да се наложи да държиш контра. Виждал съм как се развива чрез рамо от 50см и много приложена сила през едни специални камъни и прорязани тресчотки, абе скъпи инструменти. А за стягането недей с гайковерта, че бедна ти е фантазията колко лесно се прецаква резбата и превърта , не ме питай от къде знам . Стягай на ръка без кой знае какъв напън и това е.
Коментар
-
Резултат : Извадихме генератора и пробвахме с гайковерта , обаче толкова беше запекло всичко , че неще и неще . Преминахме към груба сила и хванахме контра с шестограм и пробвахме с ключа на ръка , обаче пак не стана и в крайна сметка шестограма се заобли (отвора в оста , а не инструмента ) ... ние обаче сме упорити и заковахме вътре един лимбус номер 10 (уж истинска марка) и ДАААААЙ с дългото рамо , и познайте ... лимбуса се счупи . Краен резултат ---> Утре отивам по моргите да си търся работещ генератор А м/у другото шайбата трябва , като се завърти наръка по посока на часовника и после се спре рязко (пак с ръка) , вътре оста да продължи да си се върти нали
Коментар
-
PeacemakeR написа:Резултат : Извадихме генератора и пробвахме с гайковерта , обаче толкова беше запекло всичко , че неще и неще . Преминахме към груба сила и хванахме контра с шестограм и пробвахме с ключа на ръка , обаче пак не стана и в крайна сметка шестограма се заобли (отвора в оста , а не инструмента ) ... ние обаче сме упорити и заковахме вътре един лимбус номер 10 (уж истинска марка) и ДАААААЙ с дългото рамо , и познайте ... лимбуса се счупи . Краен резултат ---> Утре отивам по моргите да си търся работещ генератор А м/у другото шайбата трябва , като се завърти наръка по посока на часовника и после се спре рязко (пак с ръка) , вътре оста да продължи да си се върти нали
Коментар
-
Колега , е те точно този специалният инструмент го сложихме на винтоверта (те т’ва черното) и като завъртяхме и си се върти цялата шайба ... ха кажи ми като няма какво да държи контра на оста по средата , как ще се развие тази шайба . За справка да кажа , че шайбата е набраво навита върху оста , а ако си сложил черният камък на винтоверта няма как да бръкнеш през него да държиш контра ... В нашият случай лимбуса с който държахме контра в крайна сметка се счупи вътре в оста и просто няма развиване ... От няколко майстора разбрах , че би трябвало с гайковерта (който е ударен) да се развие и без да държи контра , но в моя случай не стана , понеже шайбата не освобождава поне от 10 - 15 000 км. и ремъка постоянно я е натягал и като сложиш и комбинацията с малко ръждичка и просто е запекла все едно е заварена . Дано съм бил изчерпателен Сега си имам нов генератор (от моргата) , а стария ще стои ако недай си боже ми трябват някъкви части от него .
Коментар
-
PeacemakeR написа:Колега , е те точно този специалният инструмент го сложихме на винтоверта (те т’ва черното) и като завъртяхме и си се върти цялата шайба ... ха кажи ми като няма какво да държи контра на оста по средата , как ще се развие тази шайба . За справка да кажа , че шайбата е набраво навита върху оста , а ако си сложил черният камък на винтоверта няма как да бръкнеш през него да държиш контра ... В нашият случай лимбуса с който държахме контра в крайна сметка се счупи вътре в оста и просто няма развиване ... От няколко майстора разбрах , че би трябвало с гайковерта (който е ударен) да се развие и без да държи контра , но в моя случай не стана , понеже шайбата не освобождава поне от 10 - 15 000 км. и ремъка постоянно я е натягал и като сложиш и комбинацията с малко ръждичка и просто е запекла все едно е заварена . Дано съм бил изчерпателен Сега си имам нов генератор (от моргата) , а стария ще стои ако недай си боже ми трябват някъкви части от него .
Коментар
-
Както вече казах , отидох купих си едно ново генераторче от моргата и заспа само дето сега щуреца пак свири утре ще сменя и ремъка , че на този доста са му поизядени пистите и даже доколкото си спомням май е размер 1800 , а нали трябва да е 1795 , та може и поради някоя от тези причини да свири
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар