Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Демпферна шайба на генератор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Демпферна шайба на генератор

Здравейте. Интересува ме какъв по специален инструмент ми е нужен за смяната на въпросната шайба- демпферна на генератор на Мареа 1,9 JTD 105к.с., и задължително ли се сваля генератора- възможно ли е на място? Има ли някакви особености при демонтажа и монтажа на шайбата? Благодаря
    Фиат Мареа 1,9 jtd

Ще се радвам ако успееш да я развиеш на място без да демонтираш алтернатора.Най лесно се развива гайката с гайковерт.Ако не ти се занимава с демпферни шайби поставяй обикновенна няма да сбъркаш.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Демпферна шайба на генератор

Jak написа:
      Здравейте. Интересува ме какъв по специален инструмент ми е нужен за смяната на въпросната шайба- демпферна на генератор на Мареа 1,9 JTD 105к.с., и задължително ли се сваля генератора- възможно ли е на място? Има ли някакви особености при демонтажа и монтажа на шайбата? Благодаря
      Да, специален инструмент е нужен за отвиване на шайбата от оста на алтернатора. Представлява тръбичка с шлици от външния край и отвор, през който се вкарва дълъг шестостенен ключ, за да се законтри оста на алтернатора. На място, според мен е невъзможно да се смени.

Коментар

Шайбата има едно маншонче отпред и не се вижда дали има централна гайка, има ли, след като до колкото разбирам шайбата се навива на оста на резба? Какъв е шестограма че не се вижда? Защо някой от вас мислят че ще е по-добре да се сложи обикновенна шайба, като изключим цената като причина?
        Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

Виж клипчето. Много добре се вижда какъв инструмент ти трябва. Колата е друга, но принципа е същия.http://www.youtube.com/watch?v=e4y6DzAADPQЛично на мен не ми се вярва, че на място е възможно смяната на въпросната шайба.
          Brava 1.9 JTD 100, 2001

Коментар

Инструмента е точно същия, но в домашни условия поради липса на гайковерт се вкарва шестограм/имбус за контра на оста.@Jak - няма гайка - шайбата е навита на оста на алтернатора. Имбуса е номер 8.Ето ги двата инструмента:

Коментар

Ок, картинката ми се изясни напълно. Благодаря ви много. Този камък с шлиците намира ли се лесно?
              Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

Jak написа:
                Ок, картинката ми се изясни напълно. Благодаря ви много. Този камък с шлиците намира ли се лесно?
                Аз го взех от Интертехник на Пещерско шосе. Пращам ти линка към електронния магазин на ЛС, за да не се счете за реклама.

Коментар

не слагай обикновена, чува се отвратително чъгъртене на метал, аз си сложих 120А с демфер и всичко приключи колата заспа !
                  leave something of the happiness you bring

Коментар

Вече взех демпферна, въпрос на време е да я сменя. Благодаря
                    Фиат Мареа 1,9 jtd

Коментар

Tornado написа:
                      Ще се радвам ако успееш да я развиеш на място без да демонтираш алтернатора.Най лесно се развива гайката с гайковерт.Ако не ти се занимава с демпферни шайби поставяй обикновенна няма да сбъркаш.
                      Може на някои да им се сторят глупави вапросите но аз да си питам Къква е цената на демферната шаиба ? И как така да се сложи обикновенна? (смисал от обикновен генератор бес демферна шайба и точно от какъв генератор трябва да е ?)
                      Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105hp

Коментар

David-Off написа:
                        Може на някои да им се сторят глупави вапросите но аз да си питам Къква е цената на демферната шаиба ? И как така да се сложи обикновенна? (смисал от обикновен генератор бес демферна шайба и точно от какъв генератор трябва да е ?)
                        Цената е около 100 лв. зависи каква ще намериш.Относно обикновенната шайба трябва да се изпробва дали ще стане.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Айде и аз да попиша малко тук Лятото свалях генератора и смених повечето карантия вътре , сега обаче ми просвири пистовия ремък и вече два обтяжни механизма сменям Та стигнах до извода , че и шайбата ще се сменя (УТРЕ) . Ще се опитваме да е*ем дявола докат лети и само да откачим генератора , без да го вадим , че като се сетя к’ъв екшън беше .... Въпросът ми е (всъщност те са 2) :1. Може ли да се законтри тръбичката с шлиците на шайбата и с ударен въздушен гайковерт да се върти самата ос на генератора , понеже доколкото разбрах шайбата е навита на самата ос директно .2. В каква посока да въртим , генераторът май се въртеше обратно на часовника , и предполагам , че се самонатяга , тоест ако искам да развия шайбата , то тя трябва да се върти по посока на часовника , а ако се върти оста да е обратно на часовника ... Май по сложно неможа да го напиша Айде мерси предварително . Колата е Bravo ’99 1,9 JTD
                          '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

Току що ходих до колата , и видях че генератора се върти ПО часовника , тоет всичко по-горе написано е наобратно .
                            '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.

Коментар

Резбата е нормална ако това питаш При положение че имаш гаиковерт просто слагаш "специалния" ключ на него камък (17 си мисля че беше) и завърташ с гаиковерта в посока развиване и ..... резултата е сигурен
                              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Working...
                              X