rosenmvr написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голям разход на 2.4 жтд
Collapse
X
-
Абсолютно! Ако двигателят се върти с 1800 об/минута, за една секунда това са 30 оборота, което е по 15 отваряния и затваряния на дюза в секунда или по едно на всеки 6.66... стотни от секундата. Значи като се отвори дюзата, има 6-7 стотни време да се затвори, преди да се отвори пак. Като си махнеш крака от газта - спират отварянията и влизането на ново гориво. Дори да се затваря по-късно дюзата и да влиза гориво, което не може да изгори, то се изхвърля в следващия такт, а ако дюзата е толкова мудна, че остава отворена чак до всмукването, то това гориво изгаря най-късно на следващия работен ход - след около 7 стотни от предишния. Мисля че човек не може да усети тези 7 стотни по никакъв начин. Това който го е казал - доста си е повярвал, но не е помислил преди да го каже.
Коментар
-
Обръщам се към всички колеги които четат и взимат участие в темата, моля ви да проверите дали при някои от вас не се наблюдава подобно явление. Когато колата е на 3-та предавка на около 1600-1800 оборота подавате газ и след това отнемате рязко, не е необходимо да е до 100%. Както съм в темата при мен колата няма моторна спирачка около 1-2 секунди след отпускането на педала за ускорение.
Коментар
-
rosenmvr написа:Колеги ще се радвам ако поне един притежател на 2.4 жтд сподели как е при него.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Колеги направих поредното засичане 68 л. нафта от ОМВ ( Макс молшън) изминати 750км. от които 400 извън градско и 350 в града. Забелязах когато я карам по спокойно че обичайното придърпване на ЖТД моторите е силно изразено в диапазона 1700 - 2100 об. Това което ми направи впечатление е че ако човек не знае , че колата е дизел 100% ще помисли че кабел или свещ прекъсват.Колата е засичана със стоков софт.
Коментар
-
rosenmvr написа:Колеги направих поредното засичане 68 л. нафта от ОМВ ( Макс молшън) изминати 750км. от които 400 извън градско и 350 в града. Забелязах когато я карам по спокойно че обичайното придърпване на ЖТД моторите е силно изразено в диапазона 1700 - 2100 об. Това което ми направи впечатление е че ако човек не знае , че колата е дизел 100% ще помисли че кабел или свещ прекъсват.Колата е засичана със стоков софт.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
rosenmvr написа:Колеги направих поредното засичане 68 л. нафта от ОМВ ( Макс молшън) изминати 750км. от които 400 извън градско и 350 в града. Забелязах когато я карам по спокойно че обичайното придърпване на ЖТД моторите е силно изразено в диапазона 1700 - 2100 об. Това което ми направи впечатление е че ако човек не знае , че колата е дизел 100% ще помисли че кабел или свещ прекъсват.Колата е засичана със стоков софт.
Коментар
-
rosenmvr написа:Airfan написа:Аз лично съм сменил разпръсквачите и сачмите в дюзите, в резултат на което придърпване нямам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар